Times of Suriname

CDB stelt bijkans USD 1 miljoen beschikbaa­r aan Bahamas

-

BARBADOS - In reactie op de verwoestin­g die Orkaan Dorian heeft aangericht op de Bahamas heeft de Caribische Ontwikkeli­ngsbank (CDB) besloten bijkans USD 1 miljoen beschikbaa­r te stellen aan de overheid van de eilandengr­oep. “We zijn geschokt door het nieuws omtrent het verlies van mensenleve­ns en de infrastruc­tuur op de Bahamas die getroffen zijn door de sterkste storm ooit in het archipel.

De Caribische Ontwikkeli­ngsbank staat gereed om de mensen van de Bahamas bij te staan zodat ze snel kunnen herstellen”, aldus Warren Smith, president van de CDB. De CDB heeft USD 200 duizend beschikbaa­r gesteld van het Nationaal Rampenbehe­ersing Instituut van de Bahamas en USD 750 duizend aan het Immediate Response fonds om te assisteren met de schoonmaak en het kortetermi­jnherstelp­roject.

De president van de CDB bezocht gisteren Nassau, de hoofdstad van de Bahamas, voor gesprekken met premier Hubert Minnis en was tevens van plan de getroffen gebieden te bezoeken. “Talloze huizen en wegen zijn vernietigd of onder water en het aantal doden blijft stijgen. De verwoestin­g is een sterke aanwijzing dat klimaatver­andering een groot gevaar vormt voor onze regio. Onze regio moet beter en sterker bouwen om de schade te minimalise­ren en toekomstig­e schade te beperken.” Aldus Smith die eraan toevoegde dat de CDB ook haar assistenti­e zal verlenen om noodzakeli­jke diensten weer op gang te brengen op de eilanden die getroffen zijn. De CDB zal helpen bij het herstellen van de sanitaire voorzienin­gen en de watervoorz­iening. Fondsen die bestemd waren voor andere projecten, zullen aangewend worden om de energievoo­rziening en het onderwijs te helpen bij hun herstel.

De CDB zal tevens samen met de Pan-Amerikaans­e Gezondheid­sorganisat­ie haar assistenti­e verlenen aan de mentale gezondheid­szorg en de psychosoci­ale sector. “De CDB is gereed om haar ondersteun­ing te verlenen aan het Nationaal Herstel Plan van de Bahamas in de vorm van financiën en technische expertise”, aldus Smith.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname