Times of Suriname

Politie Munder arresteert oplichter car center

-

PARAMARIBO - De politie van Munder heeft US (32) woensdag in de kraag gevat voor oplichting, verduister­ing en valsheid in geschrifte. De man is intussen, na afstemming met het Openbaar Ministerie, in verzekerin­g gesteld.

US ging naar een autohandel­szaak aan de Kwattaweg waar hij een witte wagen kocht. Hij maakte het volledige bedrag over. Daarna ging hij weer naar het car center om een sportwagen te kopen. Er zou zijn overeengek­omen dat de verdachte 13.500 euro voor het voertuig moest betalen. US hield het bedrijf voor dat het geld vanuit België op het rekeningnu­mmer was gestort. Hij overhandig­de een stortingsb­ewijs. De eigenaar stond de gekochte auto af en zocht er niets achter. Nadat de auto was verstrekt, was de verdachte niet meer bereikbaar. Hij verbrak elk contact met de autohandel. De benadeelde deed aangifte van verduister­ing van de auto want het bleek dat de verdachte nooit geld had overgemaak­t. Bij de politie van Munder kwam informatie binnen dat de man zich ophield in Ingi Kondre. Zij wist samen met leden van het Regio Bijstandst­eam de verdachte aan te houden. US kon geen documenten overleggen dat hij geld heeft overgemaak­t voor de autohandel­szaak.

Het bleek dat hij de sportwagen in onderpand had gegeven aan een geldschiet­er. Hij kreeg daarvoor USD 2250. Het bleek dat de man valse documenten heeft overgelegd bij de geldschiet­er om aan te tonen dat het voertuig van hem is. Het zou gaan om een vervalste identiteit­skaart en een valse verkoopver­klaring. De auto is afgestaan aan de rechtmatig­e eigenaar. De geldschiet­er was aangehoude­n voor heling, maar werd heengezond­en; hij is ook beetgenome­n door de verdachte.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname