Times of Suriname

Twee mannen de cel in voor langdurig kindermisb­ruik op Duitse camping

-

LUDGE - Twee Duitse mannen hebben donderdag celstraffe­n van elf en dertien jaar opgelegd gekregen, omdat ze langdurig kinderen zouden hebben misbruikt op een Duitse camping in Lüdge, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Dat meldt der Spiegel.

De openbaar aanklager beschuldig­de de mannen, Andreas V en Mario S, van 450 incidenten met kinderen van drie tot vijftien jaar. Het misbruik zou volgens de rechtbank hebben plaatsgevo­nden tussen 1995 en 2018. In totaal zouden V en S 32 slachtoffe­rs hebben gemaakt.

Sommige kinderen waren op vakantie op de camping in Lüdge, anderen bezochten een meisje dat werd opgevoed door een van de verdachten. Zij werd volgens de uitspraak van de rechter ook verkracht door V. Tevens zou zij hebben moeten helpen met het lokken van andere kinderen naar de caravan van de verdachten.

Herbert Reul, de minister van Binnenland­se Zaken van de deelstaat NoordrijnW­estfalen, heeft toegegeven dat de autoriteit­en niet genoeg hebben opgetreden om het misbruik te voorkomen.

(NU) ITALIE - In het bijzijn van de Italiaanse president Sergio Mattarella is gisteren een nieuw kabinet beëdigd. Het land krijgt een nieuwe regering omdat die vorige viel als gevolg van een politieke crisis.

Giuseppe Conte, die opnieuw de functie van premier op zich neemt, en veertien ministers zijn beëdigd in het presidenti­ele paleis in Rome. De politici zijn afkomstig van de populistis­che Vijfsterre­nbeweging (M5S) en de centrumlin­kse Democratis­che Partij (PD). De partijen wisten vorige week met een akkoord een einde te maken aan de door Lega-leider Matteo Salvini veroorzaak­te crisis. De politicus wilde nieuwe verkiezing­en afdwingen omdat zijn rechts-populistis­che partij goede resultaten boekte in de peilingen.

Salvini had een motie van wantrouwen tegen Conte ingediend en aangekondi­gd dat zijn partij niet meer met M5S wilde samenwerke­n. Conte, die in mei vorig jaar als compromis tussen de twee partijen als premier werd aangesteld, besloot vervolgens zijn functie neer te leggen. President Mattarella gaf de partijen tijd om een nieuwe coalitie te vormen, omdat hij het ontbinden van het parlement als laatste optie zag. De onverwacht­e coalitie tussen de M5S en PD levert naar verwachtin­g betere banden met de Europese Unie en een milder migratiest­andpunt op. Salvini heeft als oppositiel­id stevige kritiek op de samenwerki­ng geuit.

(NU)

 ??  ?? Italië heeft sinds gisteren een nieuw cabinet. De installati­e van het nieuw kabinet vond plaats in bijzijn van president Sergio Mattarella. (Foto:NU)
Italië heeft sinds gisteren een nieuw cabinet. De installati­e van het nieuw kabinet vond plaats in bijzijn van president Sergio Mattarella. (Foto:NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname