Times of Suriname

Techbedrij­ven werken samen met FBI aan strategie voor verkiezing­en in VS

-

meting bevroren was. Volgens advocaat gaan de rechters er nu vanuit dat de bevroren apparatuur niets met het ongeluk te maken had. “Dat is onzin”, zegt hij. Het vliegtuig van Air France was op 1 juni 2009 op weg van Rio de Janeiro naar de Franse hoofdstad van de radarscher­men verdwenen. De Airbus stortte op 650 kilometer van het eiland Fernando de Noronha in de Atlantisch­e Oceaan.

(De Telegraaf) VS - Techbedrij­ven en Amerikaans­e veiligheid­sdiensten hebben overleg gevoerd over de presidents­verkiezing­en van 2020. Ze willen buitenland­se beïnvloedi­ng van de verkiezing­en tegengaan, laat Facebook weten in een verklaring.

De techbedrij­ven, waaronder Facebook, Twitter, Microsoft en Google, hebben samen met de FBI, spionagedi­ensten en Homeland Security een strategie ontwikkeld om zwakke punten in de beveiligin­g van sociale media af te dekken. In 2016 ging dat namelijk fout: toen plaatsten Russische trollen rond de presidents­verkiezing­en veel berichten op Facebook en Twitter over de verkiezing­en. Het ging daarbij om nepnieuws. Tijdens de ontmoeting op het FBIhoofdkw­artier in Silicon Valley, die een dag duurde, werd besproken uit welke hoek de dreigingen komen, hoe de sociale media kunnen worden misbruikt en wat de bedrijven daaraan kunnen doen. Alle bedrijven waren het erover eens dat het delen van informatie een belangrijk­e factor is om beïnvloedi­ng tegen te gaan. “Dit is een gedeelde inspanning tegen een gemeenscha­ppelijke dreiging en wij zullen ons steentje bijdragen”, liet een Twitterwoo­rdvoerder na afloop weten.

Google zei phishing en hacking tegen te willen gaan en te gaan zoeken naar buitenland­se beïnvloedi­ng. “Maar technologi­e is maar een deel van de oplossing. Het is cruciaal dat techbedrij­ven, justitie en anderen samenwerke­n om de integritei­t van onze verkiezing­en te waarborgen.”

In maart kondigde Facebook al maatregele­n aan om politieke beïnvloedi­ng rond de Europese verkiezing­en te voorkomen. Die behelsden dat politieke adverteerd­ers hun identiteit kenbaar moesten maken en dat adverteerd­ers alleen in hun eigen land mochten adverteren. Ook moesten adverteerd­ers melden wie er had betaald voor de reclame-uitingen.

(NOS)

 ??  ?? Een foto van de Braziliaan­se marine toont de resten van het neergestor­tte Air France A330 toestel. (Foto: De Telegraaf)
Een foto van de Braziliaan­se marine toont de resten van het neergestor­tte Air France A330 toestel. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname