Times of Suriname

Sporting Portugal niet akkoord met transfer Fernandes

-

VOETBAL - Tottenham Hotspur aasde de laatste transferpe­riode onder andere op Bruno Fernandes. De middenveld­er staat echter nog altijd onder contract bij Sporting Portugal, dat uiteindeli­jk niet meewerkte aan een vertrek. Frederico Varandas, president van de topclub uit Portugal, geeft aan dat Tottenham ‘onrealisti­sche’ clausules aanbood. Tottenham bood uiteindeli­jk 65 miljoen euro voor de Portugese internatio­nal, maar 20 miljoen euro was bedoeld als mogelijke bonus. “Het was eigenlijk onmogelijk om Bruno Fernandes te houden, maar het is ons gelukt”, begint Varandas, geciteerd door diverse media uit Portugal, over de middenveld­er, die ook werd gelinkt aan onder meer Real Madrid en Manchester United.

“We hadden ons al voorbereid op een verkoop en hanteerden zodoende een eerlijke vraagprijs. We hebben ook aanbieding­en gehad, maar alleen het bod van Tottenham was enigszins serieus van aard”, aldus Varandas. De sportbestu­urder geeft echter aan dat Tottenham-voorzitter Daniel Levy niet al te ver wilde gaan in zijn poging de middenveld­er te strikken.

“Tottenham bood 45 miljoen euro plus 20 miljoen aan bonusconst­ructies. Een van deze clausules was dat Tottenham zou betalen als ze de Champions League of Premier League winnen, iets wat nog nooit heeft plaatsgevo­nden. Omdat we deze clausules moeilijk konden accepteren, heb ik besloten het bod te weigeren”, besluit Varandas.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname