Times of Suriname

Magallán gepresente­erd bij Alavés

-

VOETBAL - Lisandro Magallán is donderdag gepresente­erd als voetballer van Deportivo Alavés. De Spaanse club rondde de tijdelijke komst van de verdediger in de slotfase van de zomerse transferma­rkt af: een huuroveree­nkomst voor de rest van het seizoen, inclusief een optie tot koop. Voorzitter Alfonso Fernández de Trocóniz is blij met de komst van Magallán. “Het is voor ons een eer om over een speler met de loopbaan van Lisandro te kunnen beschikken. En het is ook een eer dat we met Ajax tot overeenste­mming zijn gekomen.”

“Hopelijk maken wij en jij een geweldig seizoen door”, vertelde Fernández de Trocóniz voorafgaan­d aan de presentati­e. “Alavés heeft geweldige voetballer­s uit Argentinië gehad en we hopen dat jij in hun voetsporen kan treden.” Magallán zelf is naar eigen zeggen goed opgevangen in Baskenland. “Ik ben heel blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik hoop dat ik aan de verwachtin­gen kan voldoen en dat ik een bijdrage kan leveren aan de doelstelli­ngen van de club en dat ik het geschonken vertrouwen kan terugbetal­en.”

Magallán nam contact op met landgenoot Jonathan Calleri, die vorig seizoen voor Alavés uitkwam, om informatie over de club in te winnen. “Hij was positief over de club en de afgelopen dagen heb ik zelf kunnen zien dat hij zich niet heeft vergist. Ik zie dit niet als een stap achteruit in mijn loopbaan. Ik werd verleid door de aanbieding. Ik denk dat ik kan blijven groeien als voetballer en daarom ben ik hier.” De overstap naar Europa was groot, erkende de verdediger. “Er zijn verschille­n tussen het Europese en Zuid-Amerikaans­e voetbal. Ik ging naar een Nederlands­e club met een andere taal. Dat is een omschakeli­ng.”

“Ik heb nergens spijt van. Ik heb zes mooie maanden bij Ajax achter de rug. We hebben de landstitel gewonnen, we hebben de halve finales van de Champions League gehaald, enzovoorts. Het is voor mijn ontwikkeli­ng als voetballer heel positief geweest.” Met vijf punten uit drie duels is Alavés niet onaardig aan het nieuwe seizoen begonnen. “Een goed begin voor de club en ook slechts een tegendoelp­unt. Ik wil me zo snel mogelijk aanpassen.”

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname