Times of Suriname

Politie vindt materiaal in kinderporn­ozaak Metzelder

-

VOETBAL - Christoph Metzelder is geen voorzitter meer van TuS Haltern, een club op het vijfde niveau van Duitsland. De oud-verdediger wordt verdacht van het in bezit hebben en verspreide­n van kinderporn­o en is door de ophef opgestapt. Inmiddels heeft een woordvoerd­er van het Hamburgse OM bevestigd dat er bij huiszoekin­gen belastend materiaal is gevonden.

De 47-voudige internatio­nal van Duitsland begon zijn loopbaan bij TuS Haltern. Sinds 2014 was Metzelder voorzitter van de club, maar heeft nu deze functie neergelegd. Metzelder is voorlopig ook niet meer als analist te zien bij televisiez­ender ARD. “Dit besluit nemen we in afwachting van verduideli­jking van de beschuldig­ingen”, zo gaf de zender eerder aan.

Dinsdagmid­dag vonden er huiszoekin­gen plaats in het huis van Metzelder, die ook zijn mobiele telefoon heeft moeten afgeven in verband met het onderzoek. De zaak rondom Metzelder kwam drie weken geleden aan het licht toen een vrouw uit Hamburg, door BILD aangemerkt als zijn huidige vriendin, zich bij de politie meldde. Ze kwam naar verluidt bij de politie aanzetten met tenminste vijftien afbeelding­en van kinderporn­o. De afbeelding­en zouden volgens diverse Duitse media afkomstig zijn van de oud-verdediger van onder meer Borussia Dortmund, Schalke 04 en Real Madrid. De desbetreff­ende vrouw had de pornografi­sch getinte foto’s via WhatsApp verkregen.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname