Times of Suriname

Lenglet blij met Dembélé

-

VOETBAL - Neymar maakte deze zomer geen transfer naar Barcelona. De aanvaller van Paris Saint-Germain wilde graag terugkeren naar zijn oude werkgever, zo bevestigde Luis Suárez eerder deze week, maar de clubs kwamen niet tot een akkoord. Clément Lenglet is blij dat de transferso­ap rond de Braziliaan eindelijk achter de rug is.

De Franse verdediger geeft aan dat de selectie van Barcelona na de interlandp­eriode zich nu beter kan gaan focussen op haar eigenlijke werk. “Er waren veel geruchten rond Neymar”, aldus de stopper bij Canal+. “Het was een erg hectische periode voor de club. Eindelijk is het nu voorbij. Nu kunnen we iets makkelijke­r ons werk verrichten.”

Het verhaal gaat dat, naast de starre houding van PSG, ook Ousmane Dembélé een transfer in de weg zat. De Fransman werd samen met Ivan Rakitic en JeanClair Todibo aangeboden in Parijs in combinatie met een torenhoog geldbedrag, maar Dembélé wilde bij Barcelona blijven. Emmanuel Petit vindt het een goede zaak dat Dembélé standvasti­g bleef.

“Ik ben blij dat iemand voor een keer voor Neymar ging staan en zei: ‘Nee, ik wil niet, ik zal niet buigen voor jouw wil, ik ga niet op mijn knieën.’ Ik ben erg blij met zijn reactie”, zegt de Franse oud-middenveld­er van onder meer Barcelona bij RMC Sport. “Ik ben blij dat die jongen is opgestaan en heeft gezegd: Weet je wat? Jij blijft maar bij PSG. Ga maar eens proberen te stoppen met iedereen te irriteren”, aldus Petit. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname