Times of Suriname

Vlijter bezorgt Suriname in slotminute­n zege

-

VOETBAL Gleofilo Vlijter heeft gisteren met twee doelpunten Suriname de zege bezorgd op Dominica in groep 4 van League B in de Concacaf Nations League. Vlijter schoot in de 90ste minuut raak en bezorgde zodoende zijn land een 21 zege.

Suriname kende een uitstekend­e start en nam al in de zevende minuut de leiding via Gleofilo Vlijter. Dominica leed diep in zijn eigen helft balverlies, waarna de bal bij Roscello Vlijter kwam. Vervolgens bediende hij Gleofilo Vlijter, die van dichtbij de 1-0 kon binnentikk­en.

Suriname bleef de dominante partij, terwijl het thuisspele­nde land via counters probeerde toe te slaan. In de 22ste minuut kwam Dominica, tegen de verhouding­en in, door een snelle counter op 1-1 via Anthernee Frederick. Suriname bleef hierna het spel domineren, maar kreeg het heel moeilijk om achter de verdedigin­g van de tegenstand­er te komen. Dominica bleef defensief spelen en nam geen kansen meer. Hierdoor vielen er geen doelpunten meer in deze helft.

Ook in de tweede helft was Suriname de bovenligge­nde partij. De jongens van bondscoach Dean Gorré kregen tal van kansen om weer op voorsprong te komen, maar deze kansen werden niet benut. Zo werd een inzet van Gilberto Cronie van de doellijn gehaald door de Dominicaan­se verdedigin­g, terwijl Gleofilo Vlijter uit een goed opgezette aanval het leder op de deklat mikte. Suriname bleef doorzetten en in de slotminute­n viel de verlossend­e treffer. De ingevallen Donnegy Fer passeerde zijn man en gaf een sublieme steekpass aan Vlijter, die geen fouten maakte en het leder in het doel werkte.

Suriname komt zondag weer in actie, dan krijgen Gorré en zijn jongens bezoek van Nicaragua in het André Kamperveen­stadion.