Times of Suriname

Spanje behoudt ongeslagen status

-

VOETBAL Spanje heeft na vijf wedstrijde­n in de EKkwalific­atiepoule nog geen punt laten liggen. In en tegen Roemenië wonnen de manschappe­n van bondscoach Roberto Moreno donderdaga­vond met 12. Het werd in het slot van de wedstrijd een moeizame exercitie, zeker na een rode kaart van Diego Llorente, maar Spanje hield stand.

Al vanaf het begin kende de wedstrijd een eenrichtin­gsverkeer in de Arena Nationala in Boekarest. Ciprian Tatarusanu was een van de weinige uitblinker­s aan Roemeense zijde: het was aan de sluitpost van Olympique Lyon te danken dat Spanje bij rust met slechts 0-1 leidde.

Het doelpunt kwam na een klein halfuur voort uit een strafschop. Dani Ceballos werd op zijn enkel geraakt door Ciprian Deac, toen hij langs de Roemeen probeerde te dribbelen. Sergio Ramos bleef kalm en stuurde de doelman de verkeerde kant op. Eerder in de wedstrijd had Tatarusanu nog een inzet van Ramos gepareerd, terwijl Jordi Alba, Rodrigo en Paco Alcácer in de eerste helft eveneens op de doelman stuitten. Kort na de onderbreki­ng moest Tatarusanu zich evenwel gewonnen geven, toen Alcácer fungeerde als eindstatio­n van een fraaie Spaanse aanval.

Ceballos spleet de verdedigin­g van Roemenië open met een steekbal richting Alba met de buitenkant van de voet. De opgestoomd­e back bediende Alcácer, die vlak voor het doel kon afronden. Toch slaagde Roemenië erin om de spanning terug te brengen: invaller Florin Andone scoorde drie minuten na zijn rentree met een kopbal. Toen Diego Llorente twaalf minuten voor tijd als laatste man een rode kaart kreeg voor een overtredin­g op George Puscas, geloofde Roemenië helemaal in een goed resultaat. In de blessureti­jd werd Kepa Arrizabala­ga de held, met een redding op een kopbal van Puscas van dichtbij.