Times of Suriname

Nadal naar halve finale US Open

-

TENNIS - Rafael Nadal heeft zich geplaatst voor de halve finales van het US Open. Hij versloeg de Argentijn Diego Schwartzma­n met 6-4 7-5 6-2. De Spanjaard geldt als nummer 2 van de plaatsings­lijst als een van de favorieten voor de eindzege.

Alleen in de tweede set kon Schwartzma­n, nummer 20 van de wereld, het Nadal moeilijk maken. Verder was de Spanjaard de betere speler.

Nadal zag Schwartzma­n zowel in de eerste als in de tweede set terugkomen van twee breaks. Beide keren leverde de Argentijn na het gelijktrek­ken van de stand echter opnieuw zijn opslagbeur­t in. In de derde set had Nadal aan één break genoeg om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.

De Spanjaard kreeg in de derde set een doktersbeh­andeling aan zijn linkerarm en sloeg met 39 onnodige fouten, meer missers dan anders. “Ik maakte wat fouten, maar ik ben heel blij hoe ik dat heb opgepikt. Ik ben punt voor punt doorgegaan en nu sta ik hier in de halve finales en dat is belangrijk voor me. Dat betekent alles”, zei de Spanjaard, die de Grandslam in New York won in 2010, 2013 en 2017.

“Hij is een vechter”, omschreef Schwartzma­n zijn tegenstand­er. “Hij weet hoe hij moet spelen op de belangrijk­e momenten, iedere keer weer. Ik heb nu acht keer tegen hem gespeeld en ieder belangrijk moment was hij beter dan ik.”

De Spanjaard staat nu voor de achtste keer in de halve finales van de Grandslam in New York. Hij neemt het daarin op tegen de Italiaan Matteo Berrettini, die eerder op de dag de Fransman Gaël Monfils uitschakel­de.

Nadal stond niet eerder tegenover de 23-jarige Italiaan die voor het eerst de laatste vier van een Grandslam-toernooi heeft bereikt. Berrettini stond wel al in drie finales in 2019, waarvan hij die in Boedapest en Stuttgart wist te winnen.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname