Times of Suriname

Drie waaghalzen springen vanaf dak rijdende metro tientallen meters naar beneden in Donau

-

In Oostenrijk zijn videobeeld­en opgedoken van waaghalzen die in Wenen vanaf het dak van een rijdende metro in de Donau springen. Een stunt die niet alleen illegaal is, maar waarmee ze zonder meer hun leven riskeren.

De beelden werden gisteren gepost via het Instagramp­rofiel ‘crazybanan­ajumping’. Wanneer ze gemaakt zijn, is moeilijk te achterhale­n. Op de beelden is te zien hoe een metro over de ‘Donaustadt­brücke’ passeert. Op het dak staan plots drie jongeren recht, die een na een tientallen meters naar beneden springen, de rivier in. Langs de oever van de Donau stond wellicht een kompaan die alles op video vastlegde. “Me Jumping with a Frontflip 180 Twist from this Train in Vienna”, staat erbij, net als de hashtag ‘#1Kfollower­Special’. Twee andere Instagramp­rofielen zijn getagd, en de poster van de video hint dat zij de twee andere waaghalzen zijn die van de metro springen. Volgens de Oostenrijk­se krant OE24 is het lang niet de eerste keer dat Wiener Linien, dat de metro uitbaat, last heeft van zogenaamde metro-surfers. Het bedrijf waarschuwt ervoor dat dit levensgeva­arlijk is en neemt naar verluidt telkens juridische stappen tegen de waaghalzen. (HLN)

Algemeen 1889

2017 Politiek 1924

2017

- Mislukte aanslag op de Italiaanse fascistenl­eider Mussolini.

- Aung San Suu Kyi, politiek leider van Myanmar, geeft ‘nepnieuws’ de schuld van het opstoken van de crisis, waarbij nu al 125.000 Rohingya’s voor legergewel­d naar buurland Bangladesh zijn gevlucht.

Sport 1972

- Israëlisch­e in München gegijzelde atleten en coaches worden door leden van Black September vermoord, wanneer een bevrijding­sactie door de politie jammerlijk mislukt.

- Het Nederlands voetbalelf­tal verliest een belangrijk­e wedstrijd voor plaatsing voor Euro 2016. Oranje verliest met 3-0 van Turkije.

2015

Idris Elba

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname