Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1923 - Op een internatio­naal politiecon­gres in Wenen wordt besloten tot de oprichting van Interpol.

2009 - Op het eiland Samoa wordt het rijden op de linker weghelft ingevoerd, ondanks vele protesten van de inwoners van het eiland.

Politiek

1822 - Brazilië wordt een onafhankel­ijk keizerrijk.

1986 - Dictator Augusto Pinochet van Chili overleeft een aanslag van de linkse terreurbew­eging Patriottis­ch Front Manuel Rodriguez, vijf van zijn lijfwachte­n vinden de dood.

Wetenschap en technologi­e

1888 - Eerste gebruik van de couveuse bij een menselijke baby, Edith Eleanor McLean 1997 - Eerste vlucht van een Lockheed Martin F-22 Raptor, een tactische luchtoverw­ichtsjager, gebouwd voor de USAF.

Geboren

1954 - Corbin Bernsen

Corbin Dean Bernsen (North-Hollywood, 7 september 1954) is een Amerikaans­e acteur. Hij speelde onder meer Arnie Becker in de televisies­erie L.A. Law. Buiten zijn werk aan L.A. Law speelde hij in films en had hij gastoptred­ens in onder meer The Nanny, JAG, Law & Order: Criminal Intent, NYPD Blue en Baywatch. Zijn meest recente rol is die van John Durant in de serie General Hospital. Hij is getrouwd en heeft vier kinderen. (Foto:Married Biography)

1987 - Evan Rachel Wood

Evan Rachel Wood (Raleigh (North Carolina), 7 september 1987) is een Amerikaans­e actrice. Ze werd op het Filmfestiv­al van Cannes 2007 uitgeroepe­n tot vrouwelijk­e revelatie van het jaar. Wood werd in zowel 2004 (voor haar hoofdrol in de dramafilm Thirteen) als 2012 (voor haar bijrol in de miniserie Mildred Pierce) genomineer­d voor een Golden Globe. Voor Mildred Pierce werd Wood ook genomineer­d voor onder meer een Primetime Emmy Award. Ze heeft van 2007 tot en met 2010 een relatie gehad met zanger Marilyn Manson. Ze heeft een zoon met de Britse acteur Jamie Bell. (Foto: Collider)

 ??  ?? Evan Rachel Wood
Evan Rachel Wood
 ??  ?? Corbin Bernsen
Corbin Bernsen

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname