Times of Suriname

De Jong maakt indruk

-

VOETBAL - De gewonnen WK-kwalificat­iewedstrij­d van Nederland tegen Duitsland (2-4) is met bijzondere interesse gevolgd in Catalonië. Het lokale Mundo Deportivo zag hoe FC Barcelona-middenveld­er Frenkie de Jong in de tweede helft zijn stempel drukte op de interland in Hamburg.

“De Jong schittert met Nederland als middenveld­er”, kopte de krant zaterdag. “Oranje boekte vrijdag een historisch­e overwinnin­g op Duitsland (2-4) en de hoofdrolsp­eler in de Nederlands­e pers is Frenkie de Jong. De Barça-speler maakte niet alleen het doelpunt, waardoor het 1-1 werd en het pad richting een comeback werd geeffend, ook was hij de meest prominente speler op het veld.”

In Barcelona en omstreken is men op de hoogte van de discussie over de keuze van Barça-trainer Ernesto Valverde om De Jong te gebruiken als linkermidd­envelder. “Middenin het Nederlands­e debat over de positie van De Jong bij Barça, speelde de oud-Ajacied als centrale middenveld­er in Hamburg. Naast hem stonden Georginio Wijnaldum en Marten de Roon. Het gevolg: De Jong werd weer de beste versie van zichzelf.”

“De eerste helft van de Nederlande­r was, net als zijn medespeler­s, vrij discreet, hoewel hij geen ballen verspeelde en zijn niveau haalde. Na rust nam De Jong Oranje bij de hand, maakte hij de eerste goal en trok hij de wedstrijd volledig naar zich toe”, constateer­t Mundo Deportivo. “Hij was de gids van Nederland richting de comeback. De Jong bewees zich andermaal als een bijzonder slimme voetballer.” (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname