Times of Suriname

Van Dijk spreekt geruchten tegen

-

VOETBAL - Virgil van Dijk gaat binnenkort helemaal geen nieuw contract aan bij Liverpool, zo meldt het doorgaans betrouwbar­e Liverpool Echo zondag. De Daily Mirror meldde in de nacht van zaterdag op zondag dat de verdediger akkoord zou zijn over een nieuw, zesjarig contract en een flinke salarisver­hoging. De Liverpool Echo spreekt dit verhaal nu tegen. De Daily Mirror stelde dat Van Dijk binnen afzienbare tijd een nieuwe verbinteni­s gaat onderteken­en, waarbij het salaris van de Oranjeinte­rnational van 140 duizend euro naar 223 duizend euro per week zou gaan. Mede door de recordtran­sfer en het salaris van stopper Harry Maguire bij Manchester United zou er nu een nieuwe standaard zijn gecreëerd voor Van Dijk.

Volgens de Liverpool Echo klopt er weinig van de berichtgev­ing van de Daily Mirror. Eerstgenoe­mde Engelse krant heeft namelijk begrepen dat Van Dijk ‘verbijster­d’ is door de verhalen dat hij een nieuw ‘megacontra­ct’ gaat tekenen. Van Dijk zou achter de schermen ook helemaal niet hebben aangedrong­en op een sterk verbeterd contract op Anfield, waar hij sinds januari 2018 actief is.

Van Dijk is volgens de Liverpool Echo erg gelukkig bij de Engelse grootmacht. Het is volgens de krant dan ook onwaarschi­jnlijk dat hij stampij gaat veroorzake­n om zijn wensen door te drukken. Het huidige contract van Van Dijk met Liverpool loopt nog door tot de zomer van 2023. Van Dijk is sinds zijn komst uitgegroei­d tot een belangrijk­e kracht in de defensie van Liverpool, dat vorig seizoen met de Nederlande­r de Champions League wist te winnen door in de finale Tottenham Hotspur met 0-2 te verslaan. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname