Times of Suriname

Spanje koerst af op EK-ticket

-

VOETBAL - Spanje blijft zonder puntenverl­ies in Groep F van de kwalificat­iecyclus voor het EK. Na een 40 overwinnin­g op de Faeröer, de nummer 108 van de FIFAwereld­ranglijst, staat de ploeg van bondscoach Robert Moreno op achttien punten uit zes duels. Sergio Ramos speelde zijn 167ste interland en evenaarde Iker Casillas als recordinte­rnational van Spanje. Zweden remiseerde tegelijker­tijd met 1-1 tegen Noorwegen, waardoor vooral de strijd om de tweede plek spannend blijft. Zweden (elf punten), Roemenië (tien) en Noorwegen (negen) maken allemaal nog kans op de positie die eveneens recht geeft op EK-deelname.

Waar velen vermoedeli­jk rekenden op een monstersco­re, bleef een karrenvrac­ht aan doelpunten uit in de eerste helft. Spanje was weliswaar heer en meester, maar stichtte relatief weinig gevaar. Na twaalf minuten opende la Furia Roja de score uit een van de weinige kansen in de eerste helft. Al liggend speelde Rodri de bal door de verdedigin­g van de Faeröer, waardoor Mikel Oyarzabal met Rodrigo aan zijn zijde opdook voor het doel. In plaats van voor eigen succes te gaan, bediende hij Rodrigo naast zich: 10. Gunnar Nielsen, de keeper van de Faeröer, hoefde voor rust verder alleen redding te brengen op een poeier van Thiago Alcántara van afstand.

Kort na de onderbreki­ng wist Spanje de marge wel te verdubbele­n. Rodri week uit naar de rechterfla­nk, waar hij werd bediend door Thiago. Hij sneed vanaf rechts naar binnen en zijn van richting veranderde schot zeilde binnen in de bovenhoek: 20. Faeröer kwam zelden van de eigen helft af. Als het lukte, hield het daar ook vaak op. Tegelijker­tijd hoefden de bezoekers niet bijster veel toe te staan en was een 20 achterstan­d absoluut geen reden tot schaamte. Een kwartier voor tijd kreeg Jóannes Bjartalid uit het niets zelfs een kans op de 21, maar David de Gea bracht redding met zijn benen. Vlak voor tijd kreeg de nieuwe mederecord­internatio­nal Ramos een publiekswi­ssel; invaller Paco Alcácer maakte er nog twee voor Spanje. (VP)

 ??  ?? Rodrigo schiet de 1-0 binnen voor Spanje.
(Foto: Goal)
Rodrigo schiet de 1-0 binnen voor Spanje. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname