Times of Suriname

19-jarige Andreescu vloert Williams in finale US Open

-

TENNIS - Bianca Andreescu (WTA 15) heeft haar eerste Grandslam-titel beet. De 19-jarige Canadese nam in de finale van het US Open de maat van 23voudig Grandslamw­innares Serena Williams (WTA 8). Die laatste greep zo andermaal naast het record van Margaret Court. De setstanden waren: 6-3 en 7-5.

Serena Williams was op recordjach­t, maar moest bij het eerste spelletje meteen haar service inleveren. De 37-jarige Amerikaans­e maakte door haar agressief spel redelijk wat fouten, waardoor Bianca Andreescu uitliep naar een 42voorspro­ng. De jonge Canadese, die in de kwartfinal­es Elise Mertens uit het toernooi wipte, forceerde vervolgens nog een break en sleepte zo de eerste set eenvoudig in de wacht: 63. De jongere zus van Venus kreeg de steun van het publiek, maar slaagde er niet in haar beste tennis naar boven te halen. Andreescu was daarnaast wel op niveau. De Canadese ging in het tweede bedrijf al snel door de opslag van Williams. Serena in vieze papieren.

Het nummer acht van de wereld spartelde tegen, maar na een rebreak nam Andreescu de touwtjes opnieuw in handen: 31. De Canadese duwde nadien het gaspedaal nog wat harder in en mocht bij een 5-1-stand serveren voor de overwinnin­g. Zonder succes.

Andreescu liet het na om een matchpunt te verzilvere­n, de druk werd de 19jarige te veel. Williams rook bloed en won zowaar vier spelletjes op een rij: 5-5. Van een ommekeer gesproken. Op naar een driesetter? Neen. De Canadese rechtte de rug en pakte alsnog de tweede en laatste set: 7-5. Haar eerste Grandslamt­itel was een feit.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname