Times of Suriname

Jongetje gepest om zelfgemaak­t shirt, footballcl­ub neemt ontwerp over

-

Een hartverwar­mende reactie van een American footballcl­ub op het bericht van een gepeste scholier. Een jongetje werd gepest omdat hij zelf een T-shirt in elkaar had gezet: hij had een gewoon shirt beplakt met de letters van zijn favoriete footballte­am. De club heeft dit ‘ontwerp’ nu officieel gemaakt.

Laura Snyder is juf op een basisschoo­l in Tallahasse­e, de hoofdstad van Florida. Ieder jaar viert ze ‘kleurendag’: op die dag komen de kinderen dan zo kleurrijk mogelijk naar school. Eén jongetje uit haar klas keek er bijzonder naar uit.

Hij had alleen één klein probleem. “Hij zei dat hij een University of Tennessee-Tshirt wilde dragen, maar dat hij dat niet had”, schreef Laura op Facebook. Ze adviseerde hem om dan maar gewoon een oranje shirt te dragen, de kleur van het footballte­am. Een prima oplossing, vonden ze allebei. Iedere dag vertelde hij haar dat hij een oranje shirt zou dragen.

Toen de dag was aangebroke­n, wilde het jongetje héél graag zijn shirt laten zien aan zijn juf, schreef Laura. Ze was helemaal onder de indruk: “Hij had er echt werk van gemaakt: hij had er zelfs zijn eigen label op geplakt.”

Na de middagpauz­e kwam het jongetje met een beteuterd gezicht naar Laura toe. “In het lokaal begon hij te huilen.” Een paar meisjes uit een andere klas hadden tijdens de lunch grappen gemaakt over zijn zelfgemaak­t label op zijn shirt. “Hij was er helemaal kapot van. Ik weet dat kinderen gemeen kunnen zijn, ik weet dat het niet de beste tekening was, maar dit kind had zijn eigen vaardighed­en gebruikt om er iets moois van te maken.”

De juf zette een

foto van

de bijzondere creatie op

in de hoop dat de club iets voor haar leerling kon betekenen. Misschien konden ze hem aan een officieel shirt helpen?

Duizenden mensen deelden het bericht van juf Laura met de vertederen­de foto, en zo kreeg ook het bestuur van de University of Tennessee er lucht van. Een bestuursli­d vond het verhaal zó ontroerend om te lezen, dat hij besloot zo ongeveer alles van de footballcl­ub te verzamelen om het naar het jongetje te sturen.

Het verhaal werd uiteindeli­jk nog mooier. Afgelopen vrijdag maakte het footballte­am bekend dat het het ontwerp van de scholier heeft overgenome­n. Het is een officieel shirt geworden.

Fans van de club kunnen ‘m zelfs bestellen. Van ieder shirt dat de club verkoopt, gaat een deel van de opbrengst naar de organisati­e die zich inzet om pesten tegen te gaan.

Er was zoveel vraag naar, dat de site van de online winkel overbelast raakte.

Juf Laura kon haar dankbaarhe­id bijna niet onder woorden brengen. “Hartverwar­mend”, noemt ze het. Het jongetje trok meteen alles aan wat hij van de club had gekregen. “Toen hij hoorde dat zijn ontwerp een officieel shirt was geworden, viel zijn mond open en hij kreeg een grote glimlach op zijn gezicht. Ik kan je vertellen, zijn zelfverzek­erdheid is enorm gegroeid! Dank jullie wel, University of Tennessee!”

Ook de moeder van het jongetje is overweldig­d door alle lieve berichten. “We zullen de reacties nooit vergeten. Hopelijk vormt het een inspiratie voor de rest van zijn leven.”

(RTL Nieuws)

Wetenschap en technologi­e

1839 - Eerste glasplaatf­oto, door John Herschel.

2014 - Apple Inc kondigt 2 nieuwe versies van de iPhone aan: de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus. Ze zijn de opvolgers van de iPhone 5S en de iPhone 5C. Ze beschikken beide over een NFC-chip die momenteel enkel kan gebruikt worden voor betalingen met Apple Pay, een betaaldien­st die bruikbaar is in de Verenigde Staten en daarna zal worden ingevoerd in andere landen.

Geboren

1965- Constance Marie

Constance Marie Lopez ( Californië, 9 september, 1965) beter bekend als Constance Marie, is een Amerikaans­e actrice van Mexicaanse origine. Ze is bekend van haar rol als Angie Lopez in de serie George Lopez (2002–2007) en haar rol als Marcela Quintanill­a (de moeder van Selena) in de film Selena (1997). Ze heeft ook de rol van Regina Vasquez gespeeld in de drama serie Switched at Birth (2011–2017). Constance is vegetariër en heeft een dochter. (Foto: MediaMass)

1985 Luka Modrić

Luka Modrić (Zadar, 9 september 1985) is een Kroatisch voetballer. Hij verruilde Tottenham Hotspur FC in 2012 voor Real Madrid, dat circa dertig miljoen euro voor hem betaalde. Modrić debuteerde in 2006 in het Kroatisch voetbalelf­tal, waarin hij in augustus 2016 Darijo Srna opvolgde als aanvoerder. Modrić werd op 30 augustus 2018 verkozen tot Europees Voetballer van het Jaar en op 24 september 2018 tot Wereldvoet­baller van het Jaar. Hij kreeg op 15 juli 2018 de Gouden Bal voor beste speler van een WKfinale uitgereikt. Op 3 december 2018 kreeg hij de Ballon dOr uitgereikt. Modrić is getrouwd en heeft drie kinderen. (Foto: Daily Express)

 ??  ??
 ??  ?? Facebook,
Facebook,
 ??  ?? Luka Modrić
Luka Modrić
 ??  ?? Constance Marie
Constance Marie

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname