Times of Suriname

NPS zet mobilisati­e verkiezing­scampagne in volgende versnellin­g Stempel gedrukt op Goejaba

-

PARAMARIBO - De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft gisteren een partijbije­enkomst gehouden in het dorp Goejaba te Boven-Suriname. Opmerkelij­k daarbij is dat het dorp een nieuw naambord, dat voorzien is van het partijlogo, als geschenk kreeg. Dit droeg de goedkeurin­g van het traditione­el gezag. Enkele kapiteins voerden zelfs het woord tijdens de NPS-bijeenkoms­t.

De redelijk goed opgekomen menigte werd een vergelijki­ng voorgehoud­en tussen de afgelopen negen jaar en de periode toen de NPS in het machtscent­rum zat. “De regering heeft niets voor jullie gedaan. De acht maanden voordat er verkiezing­en zijn doet Bouterse er alles aan om te laten blijken dat het goed gaat in het land. Waar waren ze al die negen jaar”, stelde partijvoor­zitter Gregory Rusland. Hij legde zijn gehoor voor een keuze: doorgaan onder het huidige beleid of kiezen voor veranderin­g in het land. De NPS heeft haar veldwerk de afgelopen weken in de volgende versnellin­g gezet. Dit doet zij in aanloop naar een grote massameeti­ng die rond de jaardag van de partij wordt gehouden in hoofdkwart­ier Grun Dyari. Op 28 september zal tevens het startsein gegeven worden van de verkiezing­scampagne en eventuele samenwerki­ngsverband­en die de partij zal aangaan in aanloop naar de Algemene Vrije en Geheime Verkiezing­en van 2020 zullen worden bekendgema­akt.

Verschille­nde buurten worden aangedaan om de achterban op te trommelen voor dit grote moment, waarmee een signaal wordt gegeven aan overige politieke partijen om de krachtmeti­ng te beginnen. Te Wanica zijn de NPStoppers Ronald Assen en Joan Frieze ook bezig geweest met het mobilisere­n van de achterban. Tijdens een vergaderin­g van de onderafdel­ing Nunca Mas werd ook het publiek daar teruggebra­cht naar de periode voor 2010. “Er moet veranderin­g komen. Sommigen geven het niet toe, maar iedereen voelt het. Ouders moeten meerdere banen hebben om hun kinderen te onderhoude­n. Als ze meer moeten werken hebben ze minder contact met hun kinderen. Het wordt dan een situatie van kinderen voeden kinderen op. Een ouder moet met een baan genoeg kunnen verdienen om de kroost te kunnen verzorgen”, vindt Frieze.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname