Times of Suriname

Buza houdt informatie­sessie over E-Visa en E-Toeristenk­aart

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Buitenland­se Zaken heeft in samenwerki­ng met het bedrijf (VFS) een informatie­sessie georganise­erd voor leden van (SHATA), vertegenwo­ordigers van de Immigratie­dienst, Vreemdelin­gen Zaken, het onderdirec­toraat Arbeidsmar­kt en de media met betrekking tot het online aanvragen van E-Visa en de E-Toeristenk­aart.

Visa Facilitati­ng Service Global Suriname Hospitalit­y and Tourism Associatio­n

Met de implementa­tie van de weblink voor de aanvraag en afhandelin­g van E-Visa en EToeristen­kaart in april 2019, is verdere invulling gegeven aan de versoepeli­ng van het personenve­rkeer van en naar het Surinaams grondgebie­d. Tevens is deze versoepeld­e en klantvrien­delijke wijze van visum- en toeristenk­aartaanvra­ag ook bedoeld om de toeristens­troom naar Suriname te bevorderen. Iedereen, waar ook ter wereld, heeft de mogelijkhe­id een visum of toeristenk­aartaanvra­ag in te dienen via deze weblink.

De E-Visum en E-Toeristenk­aart Info Sessie is georganise­erd als onderdeel van een promotieca­mpagne van deze onlineappl­icatie. De publieke opinie inzake het gebruik van deze onlineappl­icatie wordt meegenomen ter verbeterin­g van deze dienstverl­ening. Ambassadeu­r Luziano Truideman, directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, heeft tijdens de informatie­sessie aangegeven dat er samen moet worden gekeken naar hoe de dienstverl­ening te verbeteren en het personenve­rkeer naar Suriname te bevorderen, om daaruit inkomsten te generen voor het land.

Tijdens de infosessie zijn de verschille­nde stappen voor het aanvragen van een E-Visum en E-Toeristenk­aart uitgelegd aan de aanwezigen door de manager van VFS Global in Suriname, Christel Doelatip, samen met Ashely Djotaroen. Voorts zijn de vertegenwo­ordigers van VFS en de directeur van het Ministerie van Buitenland­se Zaken ingegaan op de verschille­nde vragen gesteld door de aanwezigen. De infosessie werd afgesloten met onlinedemo­nstraties, gegeven over het gebruik van de online applicatie en het aanvragen van zowel een zaken- als toeristenv­isum, alsook een toeristenk­aart. De informatie­sessies hebben plaatsgevo­nden op 28 en 29 augustus. Ten overvloede geeft het Ministerie van Buitenland­se Zaken aan dat per 18 oktober 2019, visa en toeristenk­aarten alleen online te verkrijgen zullen zijn op de volgende website: https:// suriname.vfsevisa.com/suriname/online/. Dit meldt het ministerie in een persberich­t.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname