Times of Suriname

Wilders doet aangifte tegen officier van justitie

-

DEN HAAG - Geert Wilders kondigt aan aangifte te doen tegen een officier van justitie en twee advocateng­eneraal in het strafproce­s tegen de PVV-leider. Wilders beschuldig­t ze van valsheid in geschrifte. Volgens hem bevat het proces-verbaal dat tegen hem is opgesteld in het minder-Marokkanen­proces onwaarhede­n.

“Het OM en alle andere betrokkene­n (ambtenaren en politici) die een rol hebben gespeeld bij mijn politieke vervolging kunnen hun borst natmaken”, kondigt Wilders aan. “Ze kunnen zich opmaken voor een serie aangiften en procedures, strafrecht­elijk en mogelijk civiel.” De aangiften tegen officieren van justitie Bos en advocaten-generaal Van Roessel en Sta zijn het begin, zegt Wilders. De aangifte volgt op het openbaar worden van bewijzen dat ambtenaren van het Ministerie van Justitie en Veiligheid zich inhoudelij­k hebben gemengd in het strafproce­s tegen Wilders, voor zijn ophitsende vraag aan zijn achterban tijdens de verkiezing­savond van maart 2014 of ze meer of minder Marokkanen wensten. De advocaten-generaal stellen in het proces-verbaal dat er geen overleg is gevoerd tussen het Ministerie van Justitie en de top van het OM. Nu blijkt dat dit overleg wel degelijk heeft plaatsgevo­nden.

Wilders kondigt op Twitter aan terug te slaan naar voormalig minister van Justitie Opstelten, diens opvolger Grapperhau­s en premier Rutte. “Opstelten, de ambtenaren van Justitie, VVDpremier Rutte, Grapperhau­s, ze zullen hier allemaal niet mee wegkomen.”

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname