Times of Suriname

Van Dijk deelt compliment­en uit

-

VOETBAL - Niklas Süle was voorafgaan­d aan de EKkwalific­atiewedstr­ijd van Duitsland tegen Nederland (2-4) van vrijdag lovend over Virgil van Dijk en het respect blijkt wederzijds te zijn. De centrumver­dediger van het Nederlands­e elftal denkt dat de mandekker van Bayern München en Die Mannschaft zijn beste jaren voor zich heeft.

“Ik houd de ontwikkeli­ng van Süle al een hele poos in de gaten”, laat Van Dijk weten in gesprek met BILD. “Ik heb al regelmatig tegen hem gespeeld, hij is een zeer getalentee­rde verdediger.” Naast de ontmoeting tussen Nederland en Duitsland in de poulefase van de Nations League (2-2) en de EKkwalific­atiewedstr­ijd (23) stonden Van Dijk en Süle afgelopen seizoen tegenover elkaar in de achtste finale van de Champions League. Bayern hield Liverpool op Anfield nog op 00, maar der Rekordmeis­ter werd uitgeschak­eld door een 13 nederlaag op eigen veld. “Süle heeft een grote toekomst voor zich”, vervolgt Van Dijk de lofzang over zijn Duitse collega. “Hij speelt voor een grote club en is bij Bayern uitgegroei­d tot een vaste waarde.” De aanvoerder van Oranje, die afgelopen seizoen met Liverpool de Champions League veroverde, ziet Bayern als een van de kanshebber­s voor deze jaargang. “Het is zeker een concurrent. Het blijft een grote club en daarnaast hebben ze enkele goede aankopen gedaan. Ze kunnen de Champions winnen.”

Süle stak woensdag de loftrompet over Van Dijk, die hij als een voorbeeld ziet op het gebied van verdedigen. “Ik kijk met name naar de manier waarop hij kopduels aangaat, want daar wil ik van leren. Van Dijk is volledig verdiend uitgeroepe­n tot Europees Speler van het Jaar en het is mooi dat een verdediger die prijs een keer in ontvangst neemt”, liet de Bayern-stopper optekenen in de Duitse media. (VP)

League

zeker

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname