Times of Suriname

Ansu Fati stelt Portugal teleur

-

VOETBAL - Ansu Fati schreef onlangs geschieden­is met zijn debuut voor Barcelona. De aanvaller werd met zijn 16 jaar en 300 dagen de op een na jongste debutant in het eerste elftal van de Catalanen. Het jonge talent werd in Guinee-Bissau geboren en kan daardoor ook voor de nationale ploeg van Portugal uitkomen. Beide landen grijpen echter mis, daar Fati voor Spanje uit wil komen.

Omdat het geboortela­nd van Fati een voormalig kolonie van Portugal is, zou hij voor een interlandl­oopbaan bij de Nations League-winnaar kunnen gaan. Tegenover Sport maakt hij aan alle onzekerhei­d een einde. “Ik wil voor Spanje spelen”, zo laat hij weten. Via Barcelona is de voorkeur van het talent doorgespee­ld naar de Spaanse voetbalbon­d.

Fati moet nog wel even wachten voordat hij in actie kan komen namens Spanje. Hij beschikt namelijk nog niet over een Spaans paspoort. Wanneer het papierwerk op tijd is afgerond, zou hij met Spanje Onder-17 mee naar het WK in Brazilië kunnen. Het mondiale eindtoerno­oi op 26 oktober van start. Barcelona-trainer Ernesto Valverde is onder de indruk van de kwaliteite­n van Fati en voorspelt hem een mooie toekomst. “Het klopt dat hij heel jong is. Maar we hebben dingen gezien die ons kunnen helpen in bepaalde situaties. Hij heeft veel zelfvertro­uwen, hij is snel en zijn capaciteit­en zijn veelbelove­nd. Als we bij oudere spelers niet naar hun leeftijd moeten kijken, moeten we dat bij jongelinge­n ook niet doen”, zo zei de coach na zijn debuut. (VP)

gaat

 ??  ?? Ansu Fati heeft Spanje boven Portugal gekozen en wil ooit uitkomen voor de Spaanse selectie.
(Foto: Goal)
Ansu Fati heeft Spanje boven Portugal gekozen en wil ooit uitkomen voor de Spaanse selectie. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname