Times of Suriname

Manchester United bereikt doorbraak

-

VOETBAL - David De Gea staat volgens The Guardian op het punt om een nieuw contract bij Manchester United te tekenen. Naar verluidt stijgt het weeksalari­s van de Spaanse doelman met de nieuwe deal naar ruim 320 duizend euro, hetzelfde bedrag dat ploeggenoo­t Paul Pogba wekelijks opstrijkt bij the Mancunians.

Manchester United wil met het sterk verbeterde contract voorkomen dat De Gea volgend jaar gratis de deur uitloopt. Bovengenoe­mde krant meldt dat de verwachtin­g is dat de 28-jarige sluitpost de nieuwe verbinteni­s op korte termijn van een handtekeni­ng voorziet. Over de duur van het contract is nog niets bekend, al verschenen eerder deze zomer berichten in de Engelse media dat het gaat om een overeenkom­st tot medio 2024. De Sunday Express wist zondag nog te melden dat Manchester United rekening houdt met een transfervr­ij vertrek van De Gea uit Engeland, met Juventus als voornaamst­e kandidaat om de Spanjaard over te nemen als eventuele vervanger van Wojciech Szczesny. The Red Devils zouden Jan Oblak van Atlético Madrid op het oog hebben als vervanger van De Gea op Old Trafford.

De Gea werd in 2011 door Manchester United opgehaald bij Atlético als vervanger van de gestopte Edwin van der Sar. De transferso­m van circa 21 miljoen euro was destijds een recordbedr­ag voor een doelman in Groot-Brittannië. De Gea leek in 2015 terug te keren in de Spaanse hoofdstad, daar Real Madrid veertig miljoen euro overhad voor de keeper. De deal leek in kannen en kruiken, maar ging op het allerlaats­te moment niet door.

(VP)

 ??  ?? David de Gea staat op het punt om zijn contract bij Manchester United te verlengen.
(Foto: Goal)
David de Gea staat op het punt om zijn contract bij Manchester United te verlengen. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname