Times of Suriname

Umtiti dacht nooit aan transfer

-

VOETBAL - Samuel Umtiti werd tijdens de afgelopen transferwi­ndow meer dan eens in verband gebracht met een vertrek bij Barcelona. De Franse verdediger maakt nu korte metten met die speculatie­s. In gesprek met Canal Football Club benadrukt Umtiti dat een transfer voor hem deze zomer nooit aan de orde is geweest. De verdediger werd in verband gebracht met een overstap naar Arsenal, tot zijn eigen verbazing. “Ik begrijp eerlijk gezegd niet waar die geruchten vandaan kwamen. Ineens kreeg ik allemaal berichten van vrienden: ‘Ah, dus je gaat naar Arsenal?’ Nee, het spijt me, maar ik blijf bij Barcelona. Of er contact met Arsenal is geweest? Om eerlijk te zijn, weet ik niet of ze gesprekken hebben gevoerd met mijn zaakwaarne­mer”, geeft Umtiti te kennen.

“Ik heb hem verteld dat het mij niet uitmaakte wat er deze zomer allemaal gebeurde, het was voor mij niet eens nodig om met andere clubs te praten. Het was nutteloos, want ik ging ze allemaal hetzelfde antwoord geven”, vervolgt de 25-jarige verdediger. “Als kind was het mijn droom om bij Barcelona te spelen. Het afgelopen seizoen was het moeilijkst­e jaar uit mijn carrière, vooral door de blessures die ik heb gehad.”

Door knieproble­men speelde Umiti vorig seizoen slechts vijftien officiële wedstrijde­n voor Barcelona. Mede daardoor werd de verdediger ook genoemd als ruilmiddel in de onderhande­lingen met Paris Saint-Germain over Neymar. “Ik als wisselgeld voor Neymar? Het is waanzin, ik moest erom lachen. Ik weet niet eens waar dat soort geruchten vandaan komen”, aldus Umtiti. Hij speelde dit seizoen tot dusver nog geen wedstrijd voor de regerend kampioen van Spanje, waar zijn contract nog loopt tot medio 2023. (VP)

 ??  ?? Raheem Sterling heeft behoorlijk indruk gemaakt op Tony Cascarino, oud-speler van onder meer Chelsea en Olympique Marseille. Hij vindt dat Sterling tot de beste vijf voetballer­s van de wereld behoort. (Foto: Goal)
Raheem Sterling heeft behoorlijk indruk gemaakt op Tony Cascarino, oud-speler van onder meer Chelsea en Olympique Marseille. Hij vindt dat Sterling tot de beste vijf voetballer­s van de wereld behoort. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname