Times of Suriname

Blamage brengt Kroatië weer aan het wankelen

-

VOETBAL - Kroatië heeft nagelaten een belangrijk­e slag te slaan op weg naar het EK. Tegen alle verwachtin­gen in ging het tegen Azerbeidzj­an mis voor Luka Modric en co, want het werd 1-1. De prestaties van Azerbeidzj­an in Groep E warenmeeli­jwekkend. In een poule waar vier landen met recht hoop koesteren op EKkwalific­atie, was de laagvliege­r na vier duels nog puntloos. Dat Kroatië zijn vorige kwalificat­ieduel met 04 won van Slowakije, zal allerminst extra hoop hebben gegeven bij het thuisland.

Toch hield Azerbeidzj­an prima stand. Kroatië was zoals verwacht dominant, maar verzuimde ver afstand te nemen. In de elfde minuut kwamen de Kroaten nog wel op voorsprong via de jarige Modric. De Real Madrid-ster benutte een strafschop na hands van Anton Krivotsyuk.

Die vroege 0-1 was voor Azerbeidzj­an nog geen reden de aanval te zoeken. De ploeg plooide terug en hield de ruimtes zo klein mogelijk in de hoop lang in de wedstrijd te blijven. Die opzet slaagde. Na eerder al een paar gevaarlijk­e counters zorgde Tamkin Khalilzada na een fraaie dribbel voor de 1-1.

Kroatië had nog twintig minuten om pijnlijk puntenverl­ies te voorkomen. Bondscoach Zlatko Dalic probeerde nog wat te forceren door aanvallers Josip Brekalo en Mislav Orsic in te laten vallen, maar dat was tevergeefs. Na het puntenverl­ies is het voor de Kroaten afwachten wie van de concurrent­en het meest gaat profiteren. (VI)

 ??  ?? Karlo Bartolec van Kroatië probeert de bal voor te trekken, terwijl Dimitrij Nazarov die probeert te blokkeren. (Foto: Goal)
Karlo Bartolec van Kroatië probeert de bal voor te trekken, terwijl Dimitrij Nazarov die probeert te blokkeren. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname