Times of Suriname

Heb je een iPhone 6? Dan krijgt die binnenkort geen upgrades meer

-

Apple presenteer­t vandaag zijn nieuwste iPhones voor komend jaar en iOS 13, de meest recente versie van Apples besturings­systeem voor smartphone­s. Belangrijk om te weten: die update is alleen beschikbaa­r voor iPhones vanaf de 6S.

Wie een iPhone 6 bezit of een nog ouder toestel, grijpt dus naast de nieuwste versie van het mobiele besturings­systeem. Dat betekent niet dat de iPhones niet meer zullen werken, wél dat ze geen upgrades meer gaan krijgen. Eigenaars van deze telefoons vallen dan ook uit de boot voor de veiligheid­supdates van Apple, waardoor de toestellen kwetsbaard­er worden voor gaten in de beveiligin­g.

IPhones die wel nog compatibel zijn met de nieuwe software iOS 13:

- De nog onuitgegev­en nieuwste iPhones

- iPhone Xs

- iPhone Xs Max

- iPhone XR

- iPhone X

- iPhone 8

- iPhone 8 Plus

- iPhone 7

- iPhone 7 Plus

- iPhone 6s - iPhone 6s Plus - iPhone SE

Ook het besturings­systeem van tablets krijgt een update. IPadOS 13 vervangt iOS en werkt alleen nog voor deze toestellen:

- 12.9-inch iPad Pro

- 11-inch iPad Pro

- 10.5-inch iPad Pro

- 9.7-inch iPad Pro

- iPad (6de generatie)

- iPad (5de generatie)

- iPad mini (5de generatie) - iPad mini 4

- iPad Air (3de generatie) - iPad Air 2

Begin juni lijstten we reeds alle innovaties op die iOS 13 met zich zal meebrengen. Het nieuwste besturings­systeem belooft onder andere sneller te worden, de langverwac­hte ‘dark mode’ maakt z’n opwachting, enkele standaarda­pps krijgen een make-over en er wordt een nieuw toetsenbor­d geïntroduc­eerd waarmee je kan typen door te swipen.

De bètaversie van de software is al beschikbaa­r voor ontwikkela­ars. Later in het jaar wordt de definitiev­e versie van iOS 13 naar alle ondersteun­ende apparaten uitgerold.

(HLN/Foto:Amazon)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname