Times of Suriname

Bank stort per ongeluk 100 duizend euro op rekening: koppel spendeert bijna alles in enkele dagen

-

Robert en Tiffany Williams uit Pennsylvan­ia gingen meer dan twee weken lang shoppen voor bijna 120 duizend dollar (108.750 euro). Dat bedrag had de bank hen overgemaak­t. Per vergissing weliswaar, maar daar trok het koppel zich niets van aan. De twee zijn aangeklaag­d voor diefstal.

Robert Williams (36) en zijn vrouw Tiffany (35) moesten dinsdag voor de rechter verschijne­n op beschuldig­ing van diefstal en heling. Een bankbedien­de had op 31 mei een fout gemaakt en 120 duizend dollar op hun rekening gezet. In plaats van dat te melden en het bedrag gewoon terug te storten, spendeerde het koppel het bijna integraal.

In nog geen drie weken kochten ze onder meer een SUV, twee quads en een camper. Ze betaalden er lopende rekeningen mee, herstellin­gen aan de wagen en nog andere aankopen. Aan vrienden schonken ze meer dan 13.500 euro. Tegen 19 juni was hun ‘meevallert­je’ zo goed als opgesoupee­rd. Een dag later kreeg Tiffany telefoon van BB&T Bank. Die had het geld zelf teruggenom­en, waardoor de Williamsen plots 107.416 dollar (meer dan 97.000 euro) in het rood stonden. Tiffany beloofde de bank het probleem met haar man te bespreken en een afbetaling­splan uit te werken. Nadien vernam BB&T Bank niets meer van het echtpaar en diende ze klacht in. Robert Williams gaf eind juli toe aan de speurders dat hij en zijn vrouw wel wisten dat ‘het zoek geraakte geld niet van hen was’, maar dat ze ‘het toch opmaakten’.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname