Times of Suriname

President Bouterse geeft startsein asfalterin­g in ressort Kabalebo

- President Desi Bouterse heeft gisteren samen met minister Vidjai Chotkan van Openbare Werken Transport en Communicat­ie en enkele parlementa­riërs het officiële startsein gegeven voor de asfalterin­g van de 8 kilometer lange weg die Apoera, Section en Washab

KABALEBO - President Desi Bouterse heeft gisteren het startsein gegeven voor de asfalterin­gswerkzaam­heden van de 8 kilometer lange weg die Apoera, Section en Washabo met elkaar verbindt. Het streven is om over minder dan twaalf maanden een volledig geasfaltee­rde weg te hebben.

In een persberich­t van het Kabinet van de President geeft Bouterse aan dat Apoera grote ontwikkeli­ngen heeft meegemaakt. “Als je kijkt naar Apoera van toen en nu zie je een heel groot verschil.” Het staatshoof­d heeft tijdens zijn toespraak 1 minuut stilte gevraagd voor pioniers van het westen die ons zijn voorgegaan en dit heugelijke moment niet kunnen meemaken. Het staatshoof­d zegt dat er plekken zijn waar er nog ontwikkeli­ng tot stand moet komen. Hij heeft de burgers van desbetreff­ende dorpen in het gebied op het hart gedrukt om de kansen en mogelijkhe­den aan hen geboden, met beide handen aan te grijpen. Samenwerke­n en zelf initiatiev­en nemen, zijn in dit kader van eminent belang, heeft het staatshoof­d de bewoners meegegeven.

Minister Vidjai Chotkan van Openbare Werken Transport en Communicat­ie heeft de dorpsbewon­ers gevraagd om vooral te letten op hun snelheid als de weg geasfaltee­rd is. “We maken een weg en geen racebaan. Het is voor ontwikkeli­ng en niet voor ongelukken”, benadrukt de minister. De minister heeft verder tijdens zijn toespraak gezegd: “Als u deze regering kent, is het om het gegeven dat ze hard werkt voor eenieder. Die ontwikkeli­ng brengen wij naar u toe.”

Dorpshoofd Carlo Lewis van Apoera is enorm blij en ingenomen en bedankt de regering voor deze geweldige ontwikkeli­ng. “We hebben geduld en geloof in deze regering. Deze regering heeft met de verschille­nde projecten bewezen dat zij hart heeft voor het achterland.” Volgens districtsc­ommissaris Joanna Aroepa wordt met deze handeling wederom geschieden­is geschreven. “Dorpelinge­n dreigden zelf met wegbarrica­des, maar geduld overwint alles. Ik feliciteer u allen met dit succes.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname