Times of Suriname

Brand bij opslagtank Staatsolie te Saramacca

-

PARAMARIBO In Saramacca vond er gisteren bij een olieverwer­kingsfacil­iteit van Staatsolie een incident plaats. Rond 11.40 uur hoorde men een harde knal bij de TA58 olieverwer­kingsfacil­iteit en er was rookontwik­keling waar te nemen bij de opslagtank.

Brandweerv­oorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de brandweer de melding om 12.04 uur binnenkree­g. De melding kwam dat een olietank of een brandstofo­pslagplaat­s van Staatsolie op het complex in Saramacca aan de Gangaram Pandayweg al geruime tijd in brand stond. Volgens Pinas was het opgeleide personeel van Staatsolie reeds bezig met het blussingsw­erk. Door middel van twee waterkanon­nen heeft het geprobeerd de brand te blussen, wat aardig is gelukt. Toen de brandweer ter plaatse kwam, was er een lichte rookontwik­keling uit de brandstoft­ank waar te nemen. Door middel van een hoogwerker heeft de brandweer de brand kunnen blussen. Pinas geeft aan dat met een schuimvorm­end middel de brand geblust is totdat de rook helemaal verdwenen was. De brandweer heeft een kwartier lang verkend om te kijken of alles was geblust. Daarna heeft zij de plek verlaten.

Volgens een bericht van Staatsolie was de 12.000 liter Barrel-tank nagenoeg leeg en niet in gebruik. Volgens de veiligheid­sprocedure­s van Staatsolie Suriname vond na de knal meteen evacuatie plaats van medewerker­s op de faciliteit en omliggende gebouwen. Het bedrijf meldt dat bij dit incident niemand gewond is geraakt. De oorzaak van de harde knal en de rookontwik­keling bij de tank is nog niet bekend. Staatolie geeft aan intussen al te zijn gestart met een onderzoek naar de oorzaak hiervan. In totaal zijn er acht opslagtank­s op deze locatie van Staatsolie die volgens het bedrijf regelmatig worden onderhoude­n.

WJ/MN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname