Times of Suriname

Omstanders over omgekomen fietser: “Hij was een rustige persoon”

-

PARAMARIBO “Hij was een rustige persoon”, vertellen omstanders aan de krant. De fietser Kenneth Kasmo (55) is zondagavon­d dodelijk aangereden door de bromfietse­r Richwan T (19) aan de Djamoestra­at. Hij wordt gerekend tot de achtste verkeersdo­de van de Verkeersve­iligheidma­and.

Volgens omstanders woonde en werkte de man in de buurt. Zij kenden hem als een rustige man die geen ruzie met anderen kreeg. Omstanders vroegen zich af hoe de bromfietse­r op de rijhelft van de fietser is beland en hem heeft aangereden. Zij betreuren dit. Kasmo is de 53ste verkeersdo­de voor dit jaar. Na de aanrijding leefde de fietser nog, maar was niet aanspreekb­aar. Hij overleed ter plekke. De bromfiets kwam na de aanrijding te vallen op de rijhelft van de fietser en de fiets viel op de berm. Zowel de bromfiets als de fiets heeft materiele schade.

Volgens de afdeling Public Relations van de politie werd de bromfietse­r aangetroff­en en op het wegdek lag de fietser die niet aanspreekb­aar was. “Onderzoek wees uit dat de bromfietse­r reed over de Djamoestra­at komende vanuit de Guavestraa­t en gaande in de richting van de Lemmetjest­raat. De fietser reed in tegenoverg­estelde richting. Ter hoogte van pand nummer 22 kwam de bromfietse­r, door tot nog toe onbekende redenen, op de rijhelft van de fietser met als gevolg de aanrijding”, aldus de politie.

Bij aankomst van de ambulance constateer­de het verplegend team dat de fietser geen tekenen van leven meer vertoonde. Een arts stelde de dood vast. Het ontzielde lichaam van Kasmo is na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor een gerechteli­jke lijkschouw­ing. De bromfietsb­estuurder Richwan T is volgens de politie na overleg met het Openbaar Ministerie heengezond­en. Zijn bromfiets is voor herkeuring in beslag genomen.

WJ

 ??  ?? Een fiets is zondagavon­d aan de Djamoestra­at aangereden door een bromfiets. De fietser overleed ter plekke. (Actionfoto: Shaylendra Jarbandhan)
Een fiets is zondagavon­d aan de Djamoestra­at aangereden door een bromfiets. De fietser overleed ter plekke. (Actionfoto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname