Times of Suriname

Federer tegen Murray op eerste ATP Cup

-

TENNIS Als ze beiden fit blijven, gaan Roger Federer en Andy Murray het begin volgend jaar tegen elkaar opnemen. Bij de loting voor de eerste editie van de ATP Cup, dat onder meer het gemengde toernooi om de Hopman Cup vervangt op de kalender, werden Zwitserlan­d en GrootBritt­annië samen met België ingedeeld in groep C. De 38-jarige Federer en de 6 jaar jongere Murray, terug na een zware heupoperat­ie, stonden in 2015 voor het laatst tegenover elkaar op de baan. De ATP Cup duurt tien dagen en begint op 3 januari. Aan het toernooi doen 24 landen mee, die verspreid zijn over zes groepen. In vijf van de zes poules moet de laatste deelnemer nog bekend worden. De toelating gebeurt op basis van de ranking van de beste tennisser van ieder land op de wereldrang­lijst. Nederland, dat kopman Robin Haase dit jaar ver zag wegzakken op de mondiale ranking, doet niet mee. Brisbane, Perth en Sydney zijn de speelstede­n.

Vrijwel alle toptenniss­ers hebben hun deelname toegezegd. Ze gebruiken de ATP Cup als voorbereid­ing op het Australian Open. Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, speelt met Servië in ieder geval tegen Frankrijk en ZuidAfrika. Rafael Nadal neemt het met Spanje op tegen Japan (van Kei Nishikori) en Georgië. In groep F komt het tot confrontat­ies tussen Alexander Zverev (Duitsland), Stefanos Tsitsipas (Griekenlan­d), Denis Shapovalov (Canada) en Nick Kyrgios (Australië). De Rus Daniil Medvedev, onlangs verliezend finalist op het US Open, neemt het met zijn land op tegen Italië en de Verenigde Staten.

Acht landen, de zes groepswinn­aars en de twee beste nummers twee, gaan door naar de knockoutfa­se die in Sydney wordt gespeeld. Het prijzengel­d bedraagt USD 15 miljoen, omgerekend 13,5 miljoen euro. (AD)

 ??  ?? Roger Federer neemt het op tegen Andy Murray begin volgend jaar tijdens de eerste editie van de ATP Cup. (Foto: Nusport)
Roger Federer neemt het op tegen Andy Murray begin volgend jaar tijdens de eerste editie van de ATP Cup. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname