Times of Suriname

De Bruyne nog niet in paniek

-

VOETBAL Manchester City verloor zaterdag verrassend met 23 op bezoek bij Norwich City. De achterstan­d op Liverpool bedraagt na vijf Premier Leagueweds­trijden al vijf punten. Kevin De Bruyne maakt zich echter nog geen enkele zorgen. De Bruyne moest zaterdag op Carrow Road genoegen nemen met een plek op de bank. Pep Guardiola wilde zijn Belgische sterspeler niet overbelast­en na de interlands die De Bruyne had gespeeld tegen San Marino en Schotland met het Champions Leagueduel van woensdag met Shakhtar Donetsk op het programma. Toen Norwich City in de vijftigste minuut de 31 maakte, moest de Belg alsnog opdraven. Het mocht niet meer baten: The Citizens stapten met een 23 nederlaag van het veld af. Omdat City eerder ook gelijkspee­lde tegen Tottenham Hotspur bedraagt de achterstan­d op koploper Liverpool, dat alles won, vijf punten.

Grote zorgen maakt De Bruyne zich niet, zo vertelt hij in gesprek met Engelse media. “Afgelopen seizoen stonden we zeven punten achter”, herinnert hij zich. Toen werd Manchester City alsnog kampioen. “Dit soort dingen gebeurt in een seizoen. Natuurlijk willen we elke wedstrijd winnen, maar dat is heel lastig. Je moet ook respect geven aan de tegenstand­er, zij hebben het gewoon heel goed gedaan.” Vorig seizoen verloor Manchester City vier keer in het gehele seizoen en speelde de ploeg van Guardiola twee keer gelijk. Met 98 punten vierde de ploeg uit Manchester de tweede landstitel op rij. “Vorig seizoen deden we het heel goed, maar dit seizoen kunnen we dat puntenaant­al nog altijd verbreken. Natuurlijk wordt het lastig, maar dat was het vorig jaar ook. We moeten niet bij de pakken neer gaan zitten.” Of De Bruyne extra baalde van de nederlaag, omdat hij op de bank begon? “We moeten zoveel wedstrijde­n spelen dit seizoen. Dus Guardiola moet soms beslissing­en nemen, om wat voor reden dan ook, en die moet je dan accepteren. Het is niet zo dat we hebben verloren, omdat ik op de bank begon. Toen ik er in kwam, heb ik mijn best gedaan om het team te helpen, maar het mocht niet meer baten.”

Lang om te treuren heeft Manchester City niet. Woensdag begint voor De Bruyne en consorten het seizoen in de Champions League met een uitwedstri­jd tegen Shakhtar Donetsk. (VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname