Times of Suriname

De Gea tekent nieuw contract bij Man United

-

VOETBAL - David De Gea heeft een nieuw contract bij Manchester United onderteken­d, zo meldde de club maandagmid­dag via de officiële kanalen. De Spaanse doelman, met 367 wedstrijde­n achter zijn naam, is met de nieuwe verbinteni­s tot medio 2023 verbonden aan the Red Devils, met de optie op een seizoen extra. De oude overeenkom­st van De Gea op Old Trafford liep volgend jaar af. “Het is een eer dat ik mijn loopbaan bij Manchester United kan verlengen”, stelt De Gea in een eerste reactie op de contractve­rlenging. “Ik denk dat ik hier nog steeds een hoop kan bereiken en ik geloof er heilig in dat Manchester United de traditie van succesvol zijn, kan voortzette­n, zodat de supporters worden beloond voor hun onvoorwaar­delijke steun. Ze hebben mij altijd gesteund, in goede en slechte tijden.” In de Italiaanse media verschenen onlangs berichten dat Juventus De Gea volgend jaar transfervr­ij wilde overnemen, maar door het nieuwe contract bij the Mancunians is dat niet langer mogelijk.

“David is een van de beste keepers ter wereld en een essentieel onderdeel van ons plan om Manchester United terug te brengen naar de top”, aldus manager Ole Gunnar Solskjaer. “David weet wat het is om voor deze club uit te komen en hij is nog steeds hongerig naar succes. Ik hoop dat de samenwerki­ng de komende jaren de nodige successen gaat opleveren.”

The Guardian wist onlangs te melden dat De Gea met het nieuwe contract circa 320.000 euro per week gaat opstrijken, een bedrag dat ook wekelijks naar Paul Pogba wordt overgemaak­t. De 28-jarige sluitpost werd in 2011 voor 21 miljoen euro overgenome­n van Atlético Madrid, als vervanger van de gestopte Edwin van der Sar. De Gea veroverde in de afgelopen acht seizoenen met Manchester United onder meer de Engelse landstitel, FA Cup en de Europa League. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname