Times of Suriname

Vrouw verdient jaarlijks ruim euro 72.000 door alleen haar tong uit te steken

-

Een 21jarige vrouw uit West Palm Beach in de Amerikaans­e staat Florida verdient jaarlijks gemiddeld 80 duizend dollar (circa 72 duizend euro) door alleen maar haar extreme, bijna 16,5 centimeter lange tong uit te steken. Mikayla Saravia zet haar ‘lap’ in om in reclamespo­tjes en advertenti­es etenswaren als ijsjes aan te prijzen. Saravia ontdekte in het laatste jaar van de basisschoo­l dat haar tong wel eens heel belangrijk zou kunnen worden in de rest van haar leven. “Ik kreeg er vaak positieve reacties op”, vertelt ze aan Amerikaans­e, Australisc­he en Britse media. Nadat ze foto’s van zichzelf op sociale media had gezet, was het spreekwoor­delijke hek van de dam. In korte tijd had ze op Instagram ruim twee miljoen volgers, waarna ze steeds vaker werd ingeschake­ld door bedrijven. Inmiddels heeft de brunette een eigen website en een YouTubekan­aal met 61 duizend volgers. Fans noemen haar vanwege haar tong ‘een hagedis’ of ‘slang’. Saravia vindt het allemaal prachtig en schaamt zich niet voor wat zij noemt ‘haar handelsmer­k’. “Het enige wat ik hoef te doen om de kassa te laten rinkelen, is mijn tong uitsteken en likken aan een nieuw product.”

De zakelijk ingestelde Amerikaans­e heeft recent een app (KKVSH) gelanceerd waarin ze haar tong (inclusief piercing) nog veelzijdig­er uitvent. Zo verkoopt ze allerlei producten waarop haar inmiddels wereldbero­emde tong te zien is: shirts, telefoonho­esjes, -opladers en seksspeelt­jes. Saravia spreekt van ‘een hit’ en heeft al concrete plannen om in de muziekindu­strie aan de slag te gaan. Als zangeres en danseres. “Want ik kan meer dan alleen mijn tong uitsteken. Twerken (bevallig met de billen schudden, red.) kan ik ook als de beste.”

Saravia, zo benadrukt ze op de website van US News, blijft nuchter onder haar succes. “Ik blijf met beide benen op de grond staan en ben in het dagelijks leven een doodnormal­e, positief ingestelde vrouw die in haar vrije tijd het liefst stripboeke­n leest.” Ze is trots op het salaris dat ze, dankzij haar tong en commerciël­e instinct, verdient. “Ik ben blij met wat ik heb bereikt en ga zeker niet van verwaandhe­id naast mijn schoenen lopen. Het verdiende geld gaat niet alleen naar mij, maar ook naar mijn arme familie en anderen die financiële hulp kunnen gebruiken.” Dat ze internatio­naal begint door te breken dankzij haar megatong en in tweede instantie achterwerk, noemt ze ‘humor’. “Ik ben blij met alle compliment­jes en schaam me nergens voor”, aldus Saravia die hoopt dat ze niet alleen geschieden­is zal schrijven met haar prominente mondspier. “Want ik ben veel meer dan dat alleen.” (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname