Times of Suriname

Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmerri­e: “Ik werd wakker met een lege vinger”

-

De meeste dromen zijn bedrog, maar niet allemaal. Een 29jarige Amerikaans­e vrouw droomde dat ze in een hogesnelhe­idstrein op advies van haar aanstaande haar verlovings­ring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvaller­s. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontstelten­is een lege vinger. Ze had het juweel daadwerkel­ijk al slapende in haar mond gestopt.

Toen Evans zich realiseerd­e dat haar verlovings­ring weg was, moest ze eerst anderhalf uur keihard lachen. Daarna ging ze met haar partner naar het ziekenhuis om te laten controlere­n of het kostbare kleinood in haar slokdarm, maag of darmen zou zitten. “Dat bleek zo te zijn”, schrijft de vrouw in een hilarische post op Facebook: een bericht dat in korte tijd maar liefst 54.000 keer werd gedeeld en is voorzien van ruim 32.000 reacties.

In eerste instantie had Evans geen last van de ring, maar na de diagnose door artsen, kreeg ze pijn in haar borst en buik. “Toen werd besloten het juweel snel te verwijdere­n.” De vrouw werd onder narcose gebracht waarna specialist­en met een kijkbuis (endoscopie) via haar mond naar binnenging­en. Na een tijdje prutsen, lukte het de chirurg de ring met een tangetje te grijpen. “Toen ik wakker werd, zat de ring nog steeds niet om mijn vinger”, blikt de alweer herstelde patiente terug. “Narcoses hebben op mij een raar effect. Ik was labiel en moest steeds janken. Ik dacht dat de ingreep mislukt was.”

Maar, zo stelt ze, het positieve gevoel kreeg weer snel de overhand toen haar man Bob aan haar bed verscheen en de ring om haar vinger schoof. Jenna Evans heeft haar toekomstig­e echtgenoot plechtig moeten beloven dat ze de ring niet nog eens op zal eten. Die garantie kon ze hem echter niet geven. “We hebben op Google gekeken hoe vaak het voorkomt dat volwassene­n in hun slaap iets opeten. Daaruit bleek dat zoiets eigenlijk alleen bij kinderen voorkomt.” De vrouw zegt dat ze bijna dagelijks ‘realistisc­h lijkende dromen’ heeft. Om herhaling te voorkomen, heeft het ziekenhuis haar in contact gebracht met een slaapspeci­alist. Of dat zal helpen, zal moeten blijken. Na het incident heeft de aanstaande man van Evans verzekerd dat het huwelijk hoe dan ook doorgaat. “Met of zonder ring.” Evans schrijft overigens ook nog op Facebook dat ze tijdens de nachtmerri­e een glas water leegdronk om de ring met forse edelsteen makkelijke­r door te kunnen slikken. “Ik moet dus heel even wakker zijn geweest. Maar vervolgens ben ik, nadat ik mijn ring in een soort sluimertoe­stand tussen slapen en ontwaken had ingeslikt, weer lekker doorgegaan met dromen.” (HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname