Times of Suriname

Inbreker laat opzettelij­k DNA achter, wil terug naar gevangenis om Canal+ te kijken in cel

-

Een inbreker heeft opzettelij­k DNAsporen achtergela­ten in de ZuidFranse woningen waar hij toesloeg. De oudbajeskl­ant (25) wou zo de opsporing vergemakke­lijken waardoor hij opnieuw naar de gevangenis kon om in zijn cel de programma’s van de Franse betaalzend­er Canal+ te kijken.

De man is enigszins in zijn opzet gelukt: de politie spoorde hem met succes op. Hij stond begin deze maand voor de rechter in Toulouse, bericht L’Actu. De twintiger teisterde de afgelopen maanden de gemeente Colomiers. Bij elke inbraak liet hij speekselsp­oren achter. Erg ongebruike­lijk, vond de politie. Het was een koud kunstje voor de speurders om de inbraken met elkaar te linken en een verdachte te identifice­ren. Gezien zijn gerechteli­jk verleden, kon de dakloze twintiger snel worden ingerekend. Bij zijn proces op 2 september droeg hij zijn advocaat op om volop voor een celstraf te gaan. “Hij is nogal verknocht aan de erotische programma’s van Canal+” verklaarde de raadsman aan L’Actu.

In de meeste Franse gevangenis­sen zijn cellen uitgerust met een tvtoestel. Directies verlenen geregeld gedetineer­den een tijdelijk abonnement op Canal+ als beloning voor schoonmaak­klusjes in het gevangenis­gebouw. Door de overbevolk­ing profiteren celgenoten mee. Komt nog bij dat gevangenen er haast een sport van maken om het gedecodeer­de signaal te kraken en kosteloos te kijken. Vooral de livevoetba­lwedstrijd­en van de Ligue 1 zijn populair. Of de twintiger opnieuw de cel in moet, is nog niet zeker. De rechter verklaarde hem schuldig, maar wacht op een psychiatri­sch deskundige­nrapport. (HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname