Times of Suriname

Verkeersve­iligheidin­stituut ingesteld

-

PARAMARIBO - Het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft het Verkeersve­iligheidin­stituut op 5 september dit jaar bij Staatsbesl­uit ingesteld. Minister Stuart Getrouw zegt dat thans de voorbereid­ingen worden getroffen voor de bemensing en huisvestin­g van dit instituut.

“De verantwoor­delijkheid voor verkeersve­iligheid ligt niet alleen bij het Verkeersve­iligheidin­stituut of bij de politie, de school of degenen die eerste hulp bieden bij verkeerson­gevallen. Wij vervullen allemaal een rol wanneer we aan het verkeer deelnemen. Verkeersve­iligheid is ieders verantwoor­delijkheid.” De bewindsman geeft aan dat het Verkeersve­iligheidin­stituut als centraal punt zal dienen voor het optimalise­ren van de verkeersve­iligheid en het coordinere­n van activiteit­en die met de verkeersve­iligheid in het algemeen te maken hebben. “Dit instituut zal onder het Ministerie van Justitie en Politie vallen, maar zal een nauwe samenwerki­ng hebben met alle andere actoren die verantwoor­delijk zijn voor acties en maatregele­n die invloed hebben op de verkeersve­iligheid.” Volgens Getrouw zal het Verkeersve­iligheidin­stituut op termijn opgaan in de bij de wet in te stellen verkeersau­toriteit. De bewindsman heeft reeds aangegeven dat een andere maatregel is het opzetten van een informatie­systeem om betrouwbar­e data en verkeersst­atistieken te vergaren. “Zonder data kunnen er immers geen passende beleidsmaa­tregelen worden genomen en is verkeersed­ucatie minder effectief.

Voor de beleidsmaa­tregel ‘identifice­ren van wet en regelgevin­g’ die aangepast of gemaakt moeten worden en het ‘identifice­ren van belangrijk­ste verdragen voor verkeersve­iligheid en internatio­naal vervoer’ is een subwerkgro­ep mee belast”, aldus Getrouw.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname