Times of Suriname

Internatio­nale workshop voor versterkin­g kleine en middelgrot­e bedrijven

-

PARAMARIBO – Het Ministerie van Buitenland­se Zaken (BUZA) van Indonesië heeft in nauwe samenwerki­ng met de Surinaamse counterpar­t een workshop georganise­erd met als titel:

(SDG’s). Op 16 september ging de workshop van start. Dit meldt BUZA in een persberich­t.

‘Internatio­nal workshop on Small and medium Enterprise­s empowermen­t; Working together to achieve Sustainabl­e Developmen­t Goals’

Het betreft het trainen van kleine en middelgrot­e ondernemer­s alsmede overheidsv­ertegenwoo­rdigers, die op hun beurt andere entreprene­urs zullen trainen in het succesvol maken van hun kleine/middelgrot­e ondernemin­gen. Met deze workshop verschaft Indonesië capaciteit­sversterki­ng en deelt het kennis en vaardighed­en op het gebied van het ontwerpen, ontwikkele­n en evalueren van een businesspl­an.

De minister van Buitenland­se Zaken, Yldiz PollackBei­ghle, benadrukte in haar openingssp­eech de historisch­e relatie tussen Indonesië en Suriname. Ook gaf zij aan dat de economisch­e en functionel­e samenwerki­ng verder gestalte moet krijgen. Deze workshop is daarom een belangrijk uitvloeise­l van de bilaterale relatie, alsmede de Zuid-Zuid-samenwerki­ng ter verwezenli­jking van de duurzame ontwikkeli­ngsdoelen (de SDG’s) en de sociale agenda van de regering met speciale aandacht voor vrouwen en jongeren. Suriname is in de reeks van landen die Indonesië aandoet in deze periode, de eerste in de rij.

Bij de opening van de workshop waren ook aanwezig de ambassadeu­r van Indonesië in Suriname, Julang Pujianto en de first lady Ingrid BouterseWa­ldring.

De participan­ten komen niet alleen uit het bedrijfsle­ven, maar ook uit overheidsi­nstanties, zoals het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme, het Bureau van de First Lady en het Ministerie van Buitenland­se Zaken.

De workshop wordt vandaag afgesloten op met het uitreiken van certificat­en van deelname.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname