Times of Suriname

Ansu Fati tekent lucratief contract

-

VOETBAL - Ansu Fati heeft onlangs een lucratief contract onderteken­d. De zestienjar­ige aanvaller beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij de hoofdmacht van Barcelona en de leiding van de Catalaanse grootmacht is snel in actie gekomen om het toptalent in huis te houden. Volgens Catalunya Ràdio is de parel van Barcelona er flink op vooruit gaan.

De jonge buitenspel­er heeft nog maar drie LaLigaweds­trijden achter de rug, maar Barcelona heeft nu al actie ondernomen om andere clubs af te schrikken. De Catalaanse radiozende­r meldt dat de aanvaller voor drie jaar kan heeft getekend, met een optie voor nog twee seizoenen. Daarbij zou het jaarsalari­s in eerste instantie ongeveer 300.000 euro zijn.

Het salaris van Fati zal in de loop der jaren oplopen, waarbij hij in zijn vijfde contractja­ar per seizoen 600.000 euro kan incasseren. Als Fati ook definitief de promotie maakt naar de A-selectie van Barcelona, dan wordt zijn salaris in één klap verhoogd naar een miljoen euro per jaar. In zijn tweede seizoen komt daar dan tweeënhalf ton bovenop en in zijn derde jaar bedraagt zijn salaris anderhalf miljoen euro.

Zaakwaarne­mer Rodrigo Messi, de broer van Barcelona-sterspeler Lionel Messi, int volgens Catalunya Ràdio ook een aardige geldsom door de contracton­dertekenin­g. Naar verluidt krijgt de belangenbe­hartiger ongeveer 700.000 euro commissie. Afgelopen zaterdag maakte Fati nog furore door onder meer te scoren in de 5-2 overwinnin­g tegen Valencia. (VP)

 ??  ?? Ansu Fati heeft een nieuw lucratief contract getekend bij Barcelona.
(Foto: Goal)
Ansu Fati heeft een nieuw lucratief contract getekend bij Barcelona. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname