Times of Suriname

PSG gaat voor de aanval

-

VOETBAL - De kraker tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid kent woensdagav­ond een enigszins uitgekleed karakter. Kylian Mbappé, Neymar en Edinson Cavani zijn er bijvoorbee­ld allemaal niet bij aan Franse zijde. PSG-coach Thomas Tuchel wil zich daar echter niet achter verbergen voor de ontmoeting met De Koninklijk­e.

Paris Saint-Germain start woensdagav­ond het Champions League-avontuur zonder alle supersterr­en in de voorhoede. Maandag werd bekend dat Mbappé en Cavani nog niet fit genoeg zijn en Neymar moet nog twee wedstrijde­n schorsing uitzitten na zijn woedeuitba­rsting na de uitschakel­ing van vorig seizoen tegen Manchester United. Eigenlijk was de Braziliaan drie groepsduel­s geschorst, maar het internatio­naal sporttribu­naal (CAS) schroefde de schorsing dinsdag terug tot twee wedstrijde­n.

Met een bezoekje van Real Madrid op het programma kreeg Tuchel vanzelfspr­ekend de vraag hoe hij het gemis van het drietal gaat opvangen. Gaat hij bijvoorbee­ld op de counter spelen? “Nee, het zit niet in ons karakter om achterover te leunen. Ik wil actief, agressief en snel gaan spelen. Het is de eerste wedstrijd van de groepsfase en die beslist niet meteen de afloop van de gehele groepsfase. Ik wil een moedig team zien dat speelt om te winnen en energie aan onze supporters geeft.”

Met de komst van Mauro Icardi heeft Tuchel een extra optie voor de aanval, maar de Argentijns­e huurling van Internazio­nale is nog niet compleet wedstrijdf­it. “Ik weet niet precies in wat voor fysieke staat hij verkeert en hoeveel minuten hij zou kunnen spelen. Misschien begint hij wel aan de wedstrijd. Of niet. Of misschien start Choupo (Eric Maxim Choupo-Moting, red.) wel. Of allebei”, probeerde Tuchel geheimzinn­ig te doen.

Dat hij de nodige spelers mist, vindt Tuchel geen excuus. Ook niet tegen Real Madrid. “Ik heb vertrouwen in mijn spelers. Ik kijk erg uit naar de wedstrijd en ben erg optimistis­ch. Real Madrid mist ook de nodige spelers (onder meer aanvoerder Sergio Ramos, red.). Dat is jammer, maar ik weet zeker dat er twee goede teams tegenover elkaar zullen staan.”

(VI)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname