Times of Suriname

Transferaa­nkondiging Mkhitaryan helpt bij terugvinde­n vermiste jongen

-

VOETBAL - De social mediacampa­gne van AS Roma tijdens de afgelopen transferzo­mer heeft zijn vruchten afgeworpen. De Italiaanse topclub sloeg de handen ineen met twee liefdadigh­eidsinstel­lingen die zich bezighoude­n met het terugvinde­n van vermiste kinderen. Roma presenteer­de nieuwe spelers op sociale media en vroeg daarbij telkens aandacht voor een vermissing­szaak. De aankondigi­ng van Henrikh Mkhitaryan heeft bijgedrage­n aan het terugvinde­n van een vermiste jongen. Mkhitaryan maakte de afgelopen transferpe­riode op huurbasis de overstap van Arsenal naar AS Roma. Een foto van een dertienjar­ige Keniaanse jongen werd door Roma getoond naast die van Mkhitaryan bij de transferaa­nkondiging op Twitter, waar de club uit de Serie A een achterban heeft van circa vijf miljoen volgers. De jongen, die in augustus voor het laatst was gezien, is daarna gevonden en herenigd met zijn familie, zo bevestigt Roma.

“Door de samenwerki­ng van @missingchi­ld_ke en @ ASRomaEN hebben we een kaars van hoop aangestoke­n om deze kinderen terug naar hun families te leiden”, laat Maryana Munyendo weten namens Missing Child Kenya. Het is niet de eerste keer dat een vermist kind is teruggevon­den nadat een foto werd getoond op de kanalen van AS Roma. Vorige maand werd een vijftienja­rig meisje teruggevod­en, zes dagen nadat de Italiaanse club aandacht voor de zaak vroeg bij de transferaa­nkondiging van de Turkse verdediger Mert Cetin.

In juni van

dit

jaar begon Roma een samenwerki­ng met het National Center voor Missing and Exploited Children uit de Verenigde Staten en het Italiaanse Telefono Azzurro. “We hebben een gigantisch­e achterban op social media en onze aankondigi­ngen hebben een enorm bereik, overal ter wereld”, verklaarde Paul Rogers namens Roma de samenwerki­ngen.

“We dachten dat wanneer we de aandacht van de wereld op ons gevestigd hebben, we net zo goed onze kanalen kunnen inzetten om deze instanties te helpen.” (Goal)

 ??  ?? Christian Eriksen heeft zijn zinnen gezet op een winterse transfer naar Real Madrid.
(Foto: Goal)
Christian Eriksen heeft zijn zinnen gezet op een winterse transfer naar Real Madrid. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname