Times of Suriname

Inter ontsnapt aan enorme afgang

-

VOETBAL - Internazio­nale is bij de start van het nieuwe Champions League-seizoen ontsnapt aan een enorme afgang. Slavia Praag maakte zijn reputatie als stuntploeg opnieuw waar door er in Milaan bijna vandoor te gaan met de zege: 1-1.

Inter is na drie wedstrijde­n als enige ploeg nog foutloos in de Serie A, maar speelde tegen Slavia nou niet bepaald als een ploeg die in blakende vorm steekt. Aanvallend creëerde ploeg van trainer Antonio Conte bar weinig en de kansen die er wel waren, leverden geen doelpunt op. Zo kopte Stefan de Vrij bij een standaards­ituatie in vrije positie over en redde Ondrej Kolar uitstekend bij een soortgelij­ke kopkans van Lautaro Martínez.

Vlak na rust kreeg de Argentijns­e aanvalspar­tner van Romelu Lukaku opnieuw een prima mogelijkhe­id op de 1-0, maar Kolar lag weer in de weg nadat hij nog wel een rebound had moeten weggeven. Toen Inter-doelman Samir Handanovic dat na ruim een uur ook moest doen bij een schot van de even daarvoor ingevallen Jaroslav Zeleny, was het wel raak. De Nigeriaans­e spits Peter Olayinka knalde van dichtbij binnen. De dreigende afgang was voor Conte het sein met Nicolò Barella en Matteo Politano twee verse krachten te brengen, nadat Valentin Lazaro eerder al de geblesseer­de Antonio Candreva had vervangen. Heel veel druk kon Inter echter niet ontwikkele­n, ook niet toen de tijd steeds meer begon te dringen. Daardoor leek een enorme stunt in de maak, totdat de acht minuten (wegens het bekijken van VAR-beelden) extra tijd aanbraken.

Een vrije trap op de rand van het strafschop­gebied bleek het buitenkans­je waar Inter op had gewacht. Stefano Sensi raakte met zijn inzet nog de lat, maar de ingevallen Barella werkte de rebound met het nodige geluk binnen. Inter joeg daarna nog op de 2-1 en Lukaku kreeg nog een grote kans, maar Kolar redde katachtig op diens kopbal van dichtbij. En dus hield Slavia stand. (VI)