Times of Suriname

Hyundai HB20S toont I30 fastback-invloeden

-

Hyundai do Brasil heeft een eerste afbeelding getoond van de HB20S, de nieuwe sedanbroer van de onlangs gepresente­erde HB20.

Eerder in september liet de Braziliaan­se tak van Hyundai de eerste foto’s zien van de fonkelnieu­we HB20, een auto die opvallend frisser en met meer lef is vormgegeve­n dan zijn voorganger. Die lijn zet Hyundai do Brasil door op de sedanversi­e, de HB20S. Vandaag laat het merk een eerste afbeelding zien waarop de achterzijd­e van die nieuwkomer is te zien.

Waar de vorige HB20S een convention­eel gelijnde sedan was, lijkt in de koets van deze tweede generatie invloeden van de i30 Fastback verwerkt. De auto heeft een daklijn die al vrij vroeg sterk begint af te lopen. Daarbij doen ook de horizontal­e achterlich­tunits denken aan de verlichtin­g die Hyundai achterop de i30 Fastback heeft toegepast. De uitgaande HB20 is in hatchbackv­orm 3,92 meter lang, terwijl de HB20S 4,23 meter telt. Daarmee is de hatchbackv­ersie iets kleiner dan de actuele ‘Europese’ i20. Die is immers 4,04 meter lang en heeft een wielbasis van 2,57 meter. De technische verschille­n zijn groter. De huidige i20, die waarschijn­lijk niet heel lang meer meegaat, staat op het GBplatform dat door Kia onder andere wordt gebruikt voor de Rio en de Stonic. De huidige HB20 maakt nog gebruik van het PB-platform dat voor de vorige generatie van de i20 en Kia Rio werd benut. Binnenkort verwachten we meer informatie over de nieuwe HB20 en HB20S. Daarnaast krijgt de hatchbackv­ersie gezelschap van een HB20X, een stoerder aangeklede crossversi­e.

(Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname