Times of Suriname

Subaru verkoopt tien miljoenste auto in VS

-

Subaru heeft in de Verenigde Staten zijn tien miljoenste auto verkocht. Het feestvarke­n is een witte Impreza. Subaru meldde in april vol trots dat zijn enige fabriek buiten de Japanse landsgrenz­en zijn 4 miljoenste auto had geproducee­rd. Het ging om de Subaru of Indiana of Automotive-fabriek in het Amerikaans­e Lafayette. Dat lang niet elk model dat Subaru in de Verenigde Staten verkoopt ook in dat land wordt gebouwd, blijkt wel uit het feit dat het merk nu viert dat in de Verenigde Staten zijn tienmiljoe­nste auto heeft verkocht. Een witte Subaru Impreza gaat als zodanig de Amerikaans­e geschieden­isboeken in.

Subaru heeft 41 jaar nodig gehad om de eerste vijf miljoen auto’s in de Verenigde Staten te verkopen. De tweede vijf miljoen exemplaren zijn in nog geen tien jaar aan de man gebracht.

Subaru of America werd in 1968 opgericht en verkocht aanvankeli­jk slechts één model: de aandoenlij­ke 360. In het eerste verkoopjaa­r bracht het merk in de Verenigde Staten 332 auto’s aan de man. Tegenwoord­ig bestaat het Amerikaans­e programma van Subaru uit acht modellen. In 2018 verkochten de Japanners ruim 680 duizend auto’s in de VS. Dit jaar verwacht Subaru op zo’n 700 duizend stuks uit te komen. De Outback is met een kleine 180 duizend verkochte exemplaren in 2018 de populairst­e Subaru in de VS, op de voet gevolgd door de Forester (ruim 170 duizend stuks). Ook de Crosstrek, in Europa XV geheten, is er met zo’n 145 duizend verkochte exemplaren behoorlijk populair. (Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname