Times of Suriname

Aston Martin jaagt DBX over de ring

-

In de laatste maand van dit jaar presenteer­t Aston Martin in de vorm van de DBX zijn allereerst­e SUV. Er is nu een nieuwe ftoset beschikbaa­r waarop te zien is hoe de in camouflage­kostuum gestoken Engelsman over de Nürburgrin­gNordschle­ife wordt gejaagd.

Porsche heeft de Cayenne, Maserati de Levante, Lamborghin­i de Urus, Ferrari komt met de Purosangue en Aston Martin presenteer­t aan het eind van dit jaar de DBX. Daarmee is het SUV-aanbod van merken die zich veelal bezighoude­n met het voeren van lage, sportieve modellen in korte tijd een stuk groter geworden. De DBX, vernoemd naar het studiemode­l dat hem in 2015 voorging, wordt nu vol enthousias­me over de Nürburgrin­gNordschle­ife gejaagd.

De DBX wordt straks in St. Athan geproducee­rd en tijdens dat productiep­roces worden er de nodige AMGelement­en in de auto verwerkt. De samenwerki­ng tussen de Aston Martin en die Duitse afdeling zorgt er onder andere voor dat ook de DBX over de bekende 4.0 V8 komt te beschikken, een achtcilind­er die we kennen van de Vantage en DB11 V8 en in die auto’s goed is voor 510 pk. Het lijkt onwaarschi­jnlijk dat Aston Martin nog een twaalfcili­nder naar zijn eerste hoogpotige brengt. Opvallend genoeg krijgt de DBX geen volledig elektrisch­e variant. De DBX Concept uit 2015 was namelijk wel een EV. Nog even geduld, in december weten we alles over Astons DBX. (Autoweek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname