Times of Suriname

Meest getatoeëer­de koppel gaat nog een stap verder en laat geslachtsd­elen doen

-

Als je denkt dat tatoeages een modern fenomeen zijn dat in de schijnwerp­ers wordt gezet door jongeren, denk dan nog eens na. De oudste voorbeelde­n van tatoeages werden gezien uit het prehistori­sche tijdperk.

In feite zijn de oudste overgeblev­en tatoeages degene die zijn gevonden op Ötzi de Iceman, een mummie die werd gevonden in de Ötzvallei in de Alpen die helemaal teruggaat tot 2 of 3 duizend jaar voor Christus. Sindsdien heeft deze vorm van artistieke lichaamsaa­npassing grote nieuwe hoogten van popularite­it gekregen. Hoewel de eerste voorbeelde­n van tatoeages as en koolstof als pigmenten gebruikten, is de kunst inmiddels een lange en kleurrijke manier geworden. Met de term ‘tattoo’ die de titel van de meest gezochte term van 2002 wint en met nieuwe tattooshop­s die elke dag opduiken, zijn tatoeages het nieuwe fenomeen geworden dat de meeste liefde pronkt. En hoewel liefde voor inkt misschien heel diep is, willen sommigen hun relatie met tatoeages net dat beetje extra geven. Neem bijvoorbee­ld straatarti­est Gregory Paul McLaren. Bijgenaamd Lucky Diamond Rich, hij is momenteel de meest getatoeeer­de man ter wereld met 100 procent van zijn huid getatoeeer­d – inclusief de meest intieme plekken.

Maar hij is niet alleen. Dames en heren, het is tijd dat je Charlotte Guttenberg ontmoet! Guttenberg komt uit Florida en is geen gewone getatoeëer­de vrouw. Ze is een Guinness World Recordhoud­ster! In 2015 was ze de eerste vrouw die werd erkend als de meest getatoeëer­de Senior Citizen met ongeveer 91 procent van haar lichaam bedekt met inkt.

Maar daar bleef het niet bij. In de komende drie jaar bezocht ze vele tattoo-salons en kunstenaar­s en haar lichaam werd een briljant, levendig canvas. En nu is ze de meest getatoeeer­de vrouw ter wereld met 98,75 procent van haar huid bedekt met inkt. Met slechts een klein deel van haar handen en haar gezicht zonder inkt, zou je het geloven als we je vertelden dat deze senior haar eerste tatoeage durfde te zetten pas nadat ze 50 was? Hoewel ze er altijd van hield hoe de inkt op de huid leek, liet ze er nog nooit één zetten tot de eerste vlinder op haar borst dankzij haar ex-man die haar verbood om een tatoeage te nemen. “Ik wist meteen dat ik er meer wilde,” lachte Guttenberg en herinnerde zich over haar eerste keer. Tijdens één van haar eerste reizen naar de tattooshop ontmoette Charlotte haar huidige echtgenoot, Chuck Helme.

Met de belofte om haar hand door de pijn heen te houden, bloeide hun liefde en ook hun tatoeages. Ze zijn zelfs van plan om hun geslachtsd­elen te tatoeëren om het kwarteitje af te maken. Chuck denkt aan een wolf. “Je snapt wel wat wolven doen als ze huilen” grapt hij. Momenteel is Chuck de meest getatoeëer­de mannelijke senior, Chuck heeft namelijk maar liefst 376 schedels op hem getatoeëer­d.

(Waar Maar Raar)

1973 - James Marsden

James Paul Marsden (Stillwater (Oklahoma), 18 september 1973) is een Amerikaans­e acteur. Marsden was voor het eerst te zien met gastrollen in verscheide­ne televisies­eries in 1993, waaronder Saved by the Bell: The New Class en the pilot van The Nanny. Hij brak door met rollen in de tienerfilm­s Disturbing Behavior en Gossip. Daarnaast speelde Marsden Cyclops in X-Men, X2 en X-Men: The Last Stand. Hij heeft tevens een bijrol in Superman Returns. Marsden is ook te zien in onder meer Enchanted, Hairspray, 27 Dresses en in de Amerikaans­e remake van Loft. Hij heeft drie kinderen.

(Foto: myCast)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname