Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen 1692

2016

- Aardbeving bij Verviers met een magnitude van 6,3 op de schaal van Richter.

- Bij een bomaanslag op een legerkonvo­oi in Mogadishu worden acht militairen gedood, onder wie een Somalische generaal.

Politiek 1810

- Eerste Junta in Chili. Alhoewel het de bedoeling was dat de Junta alleen de macht had tijdens de afwezighei­d van de koning, was het in feite de eerste stap naar onafhankel­ijkheid van Spanje, en het wordt ook om deze reden herdacht.

- Burgemeest­er Eberhard van der Laan legt per direct zijn functie als burgemeest­er van Amsterdam neer vanwege zijn ernstige ziekte.

2017 Sport 1990 2017

- Tijdens een zitting in Tokio wijst het Internatio­naal Olympisch Comité de organisati­e van de spelen in 1996 toe aan de Amerikaans­e stad Atlanta.

- Andries Jonker wordt ontslagen als trainer-coach van de Duitse voetbalclu­b VfL Wolfsburg.

Geboren

1971- Jada Pinkett Smith

Jada Koren Pinkett-Smith (Baltimore, 18 september 1971) is een Amerikaans­e actrice. Pinkett-Smith speelde van 1991 tot en met 1993 Lena James in A Different World en debuteerde in 1993 op het witte doek als Ronnie in Menace II Society. PinkettSmi­th speelde sinds haar filmdebuut in meer dan twintig bioscoopti­tels. Sommige rollen speelde ze daarbij meer dan eens zoals in The Matrix Revolution­s (2003) en The Matrix Reloaded (2003). Ze heeft ook smaen met queen Latifah en Vivica Fox gespeeld in de film Set it off. Jada heeft ook haar eigen programma The Red Table Talk. Ze is met Will Smith getrouwd en heeft twee kinderen.

(Foto: Hype Hair)

 ??  ?? Jada Pinkett Smith
Jada Pinkett Smith
 ??  ?? James Marsden
James Marsden

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname