Times of Suriname

China Gold wil Iamgold graag kopen Iamgold open voor samenwerki­ngsverband­en

-

PARAMARIBO - De geluiden worden steeds luider als zou goudmaatsc­happij Iamgold overgenome­n worden door een groot Chinees mijnbouwbe­drijf. Gisteren is officieel bekend geworden dat het gaat om ‘China Gold Internatio­naal Resource Corp’, die zijn zinnen heeft gezet op Iamgold, die zijn vlaggensch­ip in Suriname heeft met de Rosebelmij­nen. Toppers van beide multinatio­nals ontkennen noch bevestigen dat er een fusie of overname op komst is. China Gold-topper Jerry Xie laat wel duidelijk weten dat Iamgold goed zou passen in het portfolio van zijn bedrijf.

De Chinese maatschapp­ij heeft miljarden vrijgemaak­t om goudbedrij­ven in de wereld over te nemen en de zinnen zijn vooral gezet op belangen in Canada, Latijns-Amerika en Afrika. De voorkeur gaat uit naar bedrijven met een waarde van USD een miljard tot en met USD 2 miljard. “Dat bedrijf zou qua omvang goed passen binnen onze strategie”, zei Xie aan journalist­en in de marge van de Denver Gold Forum. “We voelen ons op ons gemak met de grootte van zo’n acquisitie.” Over eventuele gesprekken met Iamgold om tot een overname dan wel partnersch­ap over te gaan houdt Xie de lippen stijf. Ook Iamgold-baas Stephen Letwin blijft op de vlakte, maar zegt wel dat Iamgold openstaat voor samenwerki­ng met strategisc­he investeerd­ers.

Het Canadese bedrijf komt er niet onderuit om alleen verder te gaan vanwege de onrust op de goudmarkt. Nieuwe reserves ontdekken is momenteel

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname