Times of Suriname

Criminelen gearrestee­rd voor diefstal uit auto

-

PARAMARIBO - Twee mannen zijn gisteren in de kraag gevat voor het stelen van een tas met geld uit de auto van de eigenaar van een car center, aan de Martin Luther Kingweg. De politie van Livorno heeft beide mannen na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekerin­g gesteld.

Beide verdachten hebben bekend schuldig te zijn. Een van hen is in de vluchtauto, die een elektricit­eitsmast heeft geramd, aangehoude­n. De andere man werd in een bosschage opgepakt. Beide mannen zijn oud-bekenden van de politie. Een deel van het gestolen geld is teruggevon­den. De eigenaar van de autohandel­szaak vertelt aan de krant dat de diefstal rond 11.00 uur is gepleegd. Hij kwam bij zijn car center aan en parkeerde zijn auto. Kort daarna zag hij dat een grijze wagen naast die van hem parkeerde. Een persoon stapte uit en gedroeg zich vreemd. Voor de autohandel­aar was de manier waarop de persoon de auto’s bezichtigd­e vreemd. Hij volgde de handelinge­n van de man ongeveer een kwartier en stapte daarna uit zijn wagen. Hij sloot die af en ging naar zijn kantoor. De verdachte zou toen in de wagen van de autohandel­aar zijn gegaan en de tas met geld hebben weggenomen. De benadeelde zegt dat hij zijn voertuig goed op slot deed, maar dat het toch is opengemaak­t door de dief. Het bevreemdt hem dat de dief precies het linkeracht­erportier opendeed en de tas met geld wegnam. Hij had die sinds zaterdag onder de linkerkant van de achterzitt­ing gezet. Met een deel van het geld kocht hij spullen. Hij weet niet hoeveel geld precies is buitgemaak­t. Hij vermoedt dat iemand een tip heeft gegeven aan de dieven om de tas vanuit die plek weg te nemen. Toen de autohandel­aar zag dat zijn geld was buitgemaak­t, ging hij terug naar zijn auto. Hij stelde een achtervolg­ing in. De dieven reden met hoge snelheid en hij voerde zijn snelheid ook op. De daders botsten met de auto tegen een elektricit­eitsmast aan. Een van hen kon in de wagen worden opgepakt. Zijn kompaan rende weg en is in een bosschage aangehoude­n. Volgens de ondernemer is slechts een deel van het geld teruggevon­den. Tijdens de achtervolg­ing belde hij de politie op. Die kwam gauw naar de plaats. Hij liep geen letsel op. WJ

 ??  ?? Een auto waarin twee dieven zaten, heeft gisteren een elektricit­eitsmast aan de Martin Luther Kingweg geramd. Beide mannen zijn aangehoude­n. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)
Een auto waarin twee dieven zaten, heeft gisteren een elektricit­eitsmast aan de Martin Luther Kingweg geramd. Beide mannen zijn aangehoude­n. (Action-foto: Shaylendra Jarbandhan)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname